Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’Lİ ALBAN: “TURİZMCİNİN KANINI EMİYORLAR”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, mecliste görüşülmekte olan Turizm Teşvik Kanunu’nun, teşvik değil turizmcinin sırtına yeni yük bindirdiğini belirterek, “Kefen parasını harcayan, Merkez Bankası’nın içini boşaltan AKP iktidarı, şimdi gözünü turizmcinin ekmeğine dikti. Bu teşvik yasası değil, turizmcinin kanını emme yasasıdır” dedi.

CHP’Lİ ALBAN: “TURİZMCİNİN KANINI EMİYORLAR”

AKP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan Turizm Teşvik Kanunu AKP milletvekillerinin oylarıyla komisyonda kabul edildi.

ANAYASAYA AYKIRI

Getirilen teşvik yasasının birçok maddesinin anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan CHP’li Alban, teklifin genel kurul görüşmeleri sonrasında yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini belirtti. Başta ormanlar ve kıyılar olmak üzere birçok doğal alanının talana açıldığını iddia eden Alban, denize kıyısı olan tüm ilçelerde lüks çadır kentleri adı altında ormanlık alanların yağmalanmasına neden olacak düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Belediyeler ile il özel idarelerinin verdiği ruhsatlara tabi olarak faaliyet gösteren turizm işletmelerinin denetim adı altında vergilendirmeye tabi tutulacağını öne süren Alban, ruhsat işlemlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığına geçeceğini söyledi. Alban “buradaki amaç denetim değil. Tüm turizm tesislerinden vergi almak için denetim adı altında bir kanun getiriyorlar.  Turizmcinin gelirinden daha da çok pay almak, ekmeğine ortak olmak istiyorlar” diye konuştu.

MERALARA KADAR YAĞMA VAR

Mera ve yaylakların köylünün elinden alınmasının önünü açan teklifle AKP’nin ormanları, kıyıları da ranta ve yapılaşmaya kurban edeceğini belirten Alban, ayrıca Cumhurbaşkanına, kültür ve turizm koruma ve geliştirme bölgelerini tek kişinin yatırımına verebilmesinin yolunun açıldığını vurguladı.

TURİZMCİNİN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN

Aynı şekilde, kruvaziyer liman, yat limanı, rıhtım ve iskele gibi deniz turizm işletmelerinin de turizm işletme belgesi alması zorunluluğu getirildiğini hatırlatan CHP’li Alban, “kanun teklifinin iki amacı var. Biri kıyı kentlerindeki CHP’li belediyelerin elindeki bu tür tesisleri diğeri turizmcinin zaten bitme noktasına gelmiş gelirini almak. Turizm Bakanlığı’na bir çağrı yapıyoruz. Gözünüzü ve elinizi artık turizmcinin cebinden çekin” dedi.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis