CHP’li Çetinkaya’dan 15 Temmuz açıklaması

​​​​​​​CHP'nin düzenlediği salı toplantısında konuşan İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni ‘planlı, kontrollü’ olarak niteledi.

CHP’li Çetinkaya’dan 15 Temmuz açıklaması
  • 20 July 2022, Wednesday 9:38

CHP İlçe Başkanı Tüze Çetikaya, haftalık salı toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Çetinkaya, "Darbenin her türlüsüne karşı olmakla birlikte; 15 Temmuz’u planlı, kontrollü bir darbe olarak nitelendirebiliriz. Bugün de Binali Yıldırım miting için Milas’a geliyormuş. Önceki yıllarda onun da bir televizyon programında yaptığı açıklama var. Gazeteci ona soruyor: Bu zamana kadar yaptığınız ve en rahatsız olduğunuz proje neydi? diye. O da yanıt veriyor: Çok rahatsız olduğum proje vardı ama en pişman olduğum projelerden biri 15 Temmuz’du diyor. Kendisi bu süreci açıkça ortaya koydu. Bu sürecin siyasi ayağı hiç araştırılmadı. Eğer 15 Temmuz Darbe Girişimi süreci kimin yararına olmuşsa siyasi ayağı da o kişilerdir. Çünkü 15 Temmuz süreci geçtikten sonra gerek KHK’larla askeri öğrenciler içeri atıldı, normal rütbesiz askerlerin kafası taşla ezildi. Birçok masum vatandaş hayatını kaybetti. Burada filler tepişirken olan, gariban vatandaşlarımıza oldu.” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık