Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Erbay; AKP iktidarı gittiğini bildiği için milli değerleri yağmalıyor

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Cumhurbaşkanı kararı ile Muğla’nın Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi’nde 25 dönüm arazinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilerek imara açılacağını duyurdu.

CHP’li Erbay; AKP iktidarı gittiğini bildiği için milli değerleri yağmalıyor
  • 24 June 2021, Thursday 11:15

Özelleştirme kararına tepki gösteren Erbay, “AKP iktidarı gideceğini gördüğü için ülkenin milli değerlerini ve doğal güzelliklerini yağmalıyor. Ama her halükarda bu yağmanın hesabı sorulacaktır.” dedi.

CHP’li Erbay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayınlanan kararı ile Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Bodrum Gökçebel’de 25 dönüm arazinin özelleştirme İdaresi’ne devredilerek imara açılmasına tepki gösterdi.

AKP’nin iflas etmiş müflis bir tüccar gibi ülkenin bütün değerlerini ve doğal güzelliklerini yağmaladığını belirten Erbay, özelleştirme kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

“Gün geçmiyor ki bir yağma ve talan projesiyle karşılaşıyoruz.” diyen Erbay, şunları söyledi; “Daha dün Köyceğiz’de Akköprü Barajı’nın satışı söz konusuydu. Yine Köyceğiz Toparlar’da TOKİ eliyle vatandaşların arazileri satışa çıkarıldı. Tank Palet Fabrikası Katarlılara peşkeş çekildi. Makine Kimya Endüstrisi’nin satılması söz konusu. Bugün de gece yarısı yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararı ile Bodrum Gökçebel’de 25 dönüm arazinin özelleştirilerek imara açılacağını öğrendik. Bu durum artık Türk milletinin, Muğla halkının sabrının sınırlarını zorlamaktadır. Bir an önce bu talan politikasından vaz geçilmesi gerekiyor.”

Milli değerlerimiz peşkeş çekiliyor

AKP yağmaya doymuyor. Her geçen gün milli değerlerimiz satılıyor. Stratejik kurumlar, araziler, barajlar bir bir satılıyor. TELEKOM, Tank Palet Fabrikası, TÜPRAŞ, şeker fabrikaları, barajlar ve şimdi de Makine Kimya Endüstrisi satılması söz konusu. Muğla’da yandaşa peşkeş çekilmedik yer kalmadı. MUÇEV adı altında bir yapı aracılığı ile koylarımız, kıyılarımız satılıyor. Şimdi sıra Bodrum Gökçebel'de 25 dönüm araziye geldi.

Bu yağmanın talanın hesabı sorulacak

AKP iktidarının bakış açısı çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Ya gittiklerini biliyorlar o nedenle elde kalan son milli değerleri satarak günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ya da yandaşlarını zengin etme telaşındalar. Ama ne olursa olsun gidecekler ve bu yağmanın hesabı sorulacak. Bodrum’daki bu özelleştirme kararının geri çekilmesini ve imara açılması planlamasından vaz

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis