Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Erbay: Bu ülkenin kurucusu Atatürk’ü yok saymak toplumu kutuplaştırmaya hizmet eder  

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan ve ülke çapındaki törenlerde okunan kutlama mesajında Atatürk ismine yer verilmemesini eleştiren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Bu ülkenin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Milli günlerde yayınlanan bu tür mesajlarda Atatürk isminin kullanılmaması, dünyanın saygı duyduğu bir lidere haksızlıktır. Ya tarih bilincinden uzak olmaktır ya da tarihi kabullenememektir.” dedi.

CHP’li Erbay: Bu ülkenin kurucusu Atatürk’ü yok saymak toplumu kutuplaştırmaya hizmet eder  
  • 29 April 2021, Thursday 11:43

Atatürk isminin, siyasi iktidar ve bir takım çevreler tarafından bilinçli olarak kullanılmadığına ve yok sayılmaya çalışıldığına dikkat çeken Erbay, bu tür yaklaşımların toplumsal kutuplaşmaya yol açacağını ifade ederek şunları söyledi;

Atatürk bizim ebedi liderimizdir

Dünyanın her ülkesinin tarihsel kişilikleri, liderleri vardır. Bizim liderimiz de cepheden cepheye savaşarak, bu topraklarda egemen ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Dünyanın saygı duyduğu bir askeri ve siyasi dehayı yok saymak bu ülkede yaşayan insanlar arasında kutuplaşma yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Milli egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yılında yayınlana mesajlarda Atatürk isminin kullanılmaması asla kabul edilebilecek bir yaklaşım olamaz. Bu durum Atatürk’e karşı anlayışlarını ortaya koymaktadır.

Milli bayramlar bilinçli şekilde yasaklanıyor

Ülkenin dört bir yanında lebalep kongreler yaparken akıllarına salgın önlemleri gelmeyenler nedense ülkemizin milli bayramlarını, önlemleri bahane ederek yasaklamaya çalışıyorlar. İl ve ilçelerde gerekli önlemler alınarak Atatürk anıtlarına çelenk sunumunu dahi engellemek istiyorlar. Ancak tüm bu yasaklama çabalarına rağmen, halkımız evlerinin pencerelerinde, sitelerinin bahçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamıştır. Ne kadar engellemeye çalışsalar da bu ülkenin Atatürk sevdalıları, O’nun ilkelerine, kurduğu Cumhuriyete her zaman ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya devam edecektir.

Atatürk ismi yok sayılmaya çalışılıyor

Dünyanın birçok ülkesinde tarihsel kişiliklerin, ülkelerin kurucularının, bilim, sanat, spor gibi alanlarda önemli başarılara imza atmış kişilerin isimleri çeşitli kültür merkezi, cadde, park, stadyum, havalimanı, köprü vb. alanlara verilmektedir. Böylelikle bu kişilerin daimi olarak hatırlanması ve tanıtılması amaçlanmaktadır. Ancak son dönemlerde Atatürk ismi her yerden bilinçli olarak silinmeye, gözlerden uzak tutulmaya çalışıyor. Ülkemizde inşa edilen birçok yapıya Atatürk adının verilmediği görülmektedir. Diğer yandan daha önce isminde Atatürk olan birçok futbol stadyumu, kültür merkezi, havalimanı gibi yerlere, yıkılıp yeniden yapıldıktan sonra Atatürk ismi tekrar verilmemiştir. Bu bilinçli bir tutumdur. Bununla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması için ayrı ayrı soru önergeleri verdim. Türk milletine bağımsızlığını kazandıran, ülkenin kurucu önderi Atatürk’ün adının sembolik yerlere verilmemesinin takipçisi olacağız.

23 Nisan milli egemenliğimizin simgesidir

TBMM’nin açılmasıyla, tek adam yönetimine dayanan saltanata son verilmiş ve milli irade hakim olmuştur. Milletin temsilcileri milletin iradesini temsil etmeye başlamıştır. TBMM, milli iradenin temsil edildiği, saltanatın kaldırılarak milletin kendi iradesini ortaya koymasının en önemli simgesidir. Tarihsel tecrübeler, bütün yetkilerin tek elde toplanmasının yarattığı sorunları ortaya koyması açısından derslerle doludur. Son dönemde uygulanan politikalar nedeniyle Millet iradesinin temsil edildiği TBMM’nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Daha coşkulu bir şekilde meydanlarda kutlayacağımız nice bayramların temennisiyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis