Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’Lİ GİRGİN ‘İNTİBAK YASASI’ SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI: “YANDAŞI DEĞİL, VATANDAŞI DÜŞÜNÜN”

CHP Muğla Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle büyük bir kangren haline gelen İntibak Yasası sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP’Lİ GİRGİN ‘İNTİBAK YASASI’ SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI: “YANDAŞI DEĞİL, VATANDAŞI DÜŞÜNÜN”

YANDAŞLARIN 46 MİLYARLIK BORCUNU SİL, EMEKLİYE GELİNCE PARA YOK

BDDK’nın 46 milyar liralık ‘batık kredi’ kararı ile yandaşların borcunun silindiğini ifade eden Girgin; “borçlarının silinmesini değil, maaşlarının arttırılmasını ve 2000 yılı sonrası için intibak yapılmasını bekleyen emekliler için de iktidar adım atmalı ve emeklilerin sesine bir an önce kulak vermeli.” dedi.

EMEKLİLER MAAŞLARININ ARTMASINI VE 2000 YILI SONRASI İÇİN İNTİBAK BEKLİYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin verdiği yazılı soru önergesiyle; “Ülkemizde, Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan 12.6 milyon emekli bulunmaktadır. Söz konusu emeklilerin büyük bir kısmı açlık ve yoksulluk sınırının altında aldığı aylık veya gelirle yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Emekli aylık veya gelirlerinin düşük olmasının yanı sıra aynı zamanda ödedikleri prim miktarları, prim ödeme gün sayıları, sigortalılık süreleri ve emekli oldukları yaşlar aynı olmasına rağmen emeklilerin aylıkları arasında da farklılıklar bulunmaktadır. Özellikle 07.09.1999 ve 1.10.2008 tarihlerinde sosyal güvenlik alanında yapılan sözde reformlar nedeniyle ortaya çıkan bu farklılıklar, yurttaşlarımızın devlete olan güvenlerini sarsıcı boyutlara ulaşmıştır’’ dedi.

EMEKLİLER MAĞDUR

1/3/2012 tarih ve 6283 sayılı Kanunun 5. Maddesi ile 1 Ocak 2000 tarihi öncesinde emekli olmuş 506 sayılı yasa kapsamındaki emeklilerimize yönelik kısmi bir intibak düzenlemesi yapılmış, ancak Yasa kapsamının dar olması, yapılan intibakın objektif ve kayıpları telafi edici nitelikte olmaması nedeni ile birçok emeklimizin mağduriyeti devam etmiştir. Bugün gelinen noktada emekliler açısından mağduriyet yaratan eşitsizlikler ve emekli aylıklarındaki reel kayıpla oldukça arttığını ifade eden Girgin, aşağıdaki soruları Bakan Selçuk’a yöneltti.

 1- Yeni yasama döneminde emekli olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için 'intibak yasasını' çıkarmayı düşünüyor musunuz?

2- Emekli olan vatandaşlarımızın açlık sınırında olan emekli aylıklarını bir nebze olsun düzeltmek için sosyal devlet olma yükümlülüğünün bir gereği olarak emeklilerimizin aylık ve gelirlerine ek bir ödeme (sosyal yardım zammı gibi) yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Emekli aylıklarındaki reel erimeyi önlemek ve emeklilerimizin satın alma güçlerini arttırmak için 2020 yılında emeklilere yapılacak zam oranı nedir?

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık