“İhtiyar Gençler”, eğlenerek öğrenecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde Milas’ta yeni eğitim – öğretime başlayacak Tazelenme Üniversitesi’nin açılışı gerçekleşti. Önce Atatürk Anıtı’na, Koordinatör Prof. Dr. Muammer Tuna ile çelenk koyan öğrenciler, daha sonra Milas Meslek Yüksekokulu’nda ilk dersi yaptılar.

“İhtiyar Gençler”, eğlenerek öğrenecek

Atapark’taki çelenk koyma törenine Prof. Dr. Muammer Tuna’nın ve öğrencilerin yanı sıra, İYİ Parti İlçe Başkanı ve Kadın Kolları, “Paşalar Muhtarı” Recep Panay ve Gümüşlük Mahallesi Muhtarı Tahsin Drama da katıldı. Kampüsteki ilk açılış dersinde ise Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı hazır bulundu.

Prof. Dr. Tuna, iki öğrenciyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın da okunduğu törende kısa bir konuşma yaptı. Üç yıldır Muğla’da eğitim ve öğretime devam edilen Tazelenme Üniversitesi’nin Milas’ta ilk yılı olduğunu belirten Tuna, “Eğlenerek öğrenmeye ve tazelenmeye devam edeceğiz. En az 90 yaşına dek yaşamayı hedefliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun” diye konuştu.

Çocuklar ve torunlar “Veli”

Milas Meslek Yüksekokulu konferans salonundaki ilk dersi dinlemek amacıyla gelen, öğrencilerin çocukları ve torunları, espriyle “Veli” olarak değerlendirilirken, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, yaptığı konuşmada öğrencilere “Sevgili Gençler” diye seslendi. Kır, “Hayatın her evresinde, Öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu bize de gösteriyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın selamlarını getirdiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Mehmet Çayırlı da emeği geçen herkese, hocalara ve öğrencilere teşekkür ederek, “Öğrenmenin Yaşı yok, hayat mücadele ve öğrenmeyle geçiyor” dedi.

Muğla Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi (E. Öğretmen) Abdulkadir Bozacı’nın Japon bir eğitmenden öğrendiği hareketleri topluca öğrencilere yaptırmasından sonra, ilk derse başlayan Prof. Dr. Muammer Tuna şunları söyledi:

“Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Kampüsü’ndeki sorumlumuz, koordinatörümüz Dr. Ertan Çakmakçı. Kampüs dışında, Zerrin Baydar ve Gülden Sökelioğlu sorumlu. Maksimum 2 hafta içinde ders programı ve öğrenci sayısı oturacak. Milas’ta çok hareketli ve dinamik bir grup var. Öğrenci sayımız 72 oldu… Muğla’da 5 kampüste 8 sınıfımız var. Milas, Bodrum(21 Ekim’de baylayacak), Fethiye, Köyceğiz kampüslerimizin tamamı faaliyete geçtiğinde, Muğla genelinde 700 öğrenciye ulaşmış olacağız.”

İlk ders Tuna’nın Tazelenme Üniversitesi’nin kuruluşu, amaçları, çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle sürdü.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık