Milas’ın ortak olduğu proje Maçka’da başlatıldı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği “ tarafından yürütülen “Muğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması Projesi” Trabzon’da başlatıldı. Maçka’daki tanıtım toplantısında Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas HEM Müdürü Tunahan Bayram da vardı.

Milas’ın ortak olduğu proje Maçka’da başlatıldı

Muğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması Projesi’nin Trabzon’un Maçka ilçesinde gerçekleşen tanıtımım toplantısına Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Ortahisar ilçesi Kaymakamı Tolga Toğan, Mğla-Milas ilçesi kaymakamı Eren Arslan, Köprübaşı İlçesi Kaymakamı Uğur Tutkan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Salih Seyyar, Kardeşlik Projeleri Koordinatörü Ahmet Külekçi ile Trabzon, Mardin ve Milas’tan proje ortakları katıldı.

Proje ortağı olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Muğla-Milas kaymakamı Eren Arslan, farklı bölgelerden kadınların istihdamı, el sanatlarının değerlendirilmesi, onlara fırsat tanınması ve dayanışması noktasında bu projeyi önemsediklerini belirterek “Bu proje aynı zamanda geçmişleri bin yıllara önceye dayanan farklı kültürlerin de tanınmasına ve buluşmasına da katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Kardeşlik Köprüsü’nin Milas ayağında defile

Milas Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Tunahan Bayram, Milas olarak projenin giyim kısmını üstlendiklerini belirterek, “Maçka’da bizim hazırladığımız moda tasarım kalıpları sergilendi. Mardin takıları ile bizim kalıplarımız kullanılarak Trabzon dokumaları ile hazırlanan giysiler ile düzenlenecek defile, Temmuz ayında Milas’ta gerçekleşecek” dedi.

Projenin kültürel-tarihsel ve sanatsal bir kardeşlik köprüsü olduğunu dile getiren Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan, İçişleri Bakanlığı’nın verdiği desteğin çok değerli ve anlamlı olduğunu belirterek, projeye katkı sağlayan Muğla Milas, Mardin Yeşilli ve Trabzon Ortahisar, Köprübaşı-Maçka kaymakamı ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi -Ortahisar- Maçka ve Sürmene belediye başkanlarına teşekkür etti. Kastan, 3 ilde açılan atölyeler sayesinde kadınların el sanatları üzerindeki gelişimine ve istihdamına katkı sağlanacağını ifade etti.

“Medeniyetler Buluşması” projesinin ilk ayağına ev sahipliği yapan Maçka’nın Belediye Başkanı Koray Koçhan da “Gelen misafirlerimizi burada ağırlamaktan memnun olduk. Umarım Mardin-Trabzon ve Muğla arasında kurulan bu gönül köprüsü uzun vadede devam edecek. Bizler üzerimize düşeni her alanda yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık