CHP’Lİ GİRGİN KAVAKLIDERE’Yİ SORDU

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, temeli 2014 yılında atılan fakat hala bir arpa boyu yol katedilemeyen Çamlıbel gölet projesi ile, yıllar önce projelendirilen fakat daha sonra tamamlanması için hiç bir çalışma yapılmayan Bodrum - Kavaklıdere - Antalya Yolunu, Orman ve Tarım Bakanı Pakdemirli ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; TBMM’ verdiği iki ayrı yazılı soru önergesiyle, yıllardır tamamlanamayan iki projeyi meclis gündemine taşıdı.

CHP’Lİ GİRGİN KAVAKLIDERE’Yİ SORDU

‘’Ne zaman başlayacaksınız?’’

Muğla ilinin önemli bir turizm kenti olduğunu belirterek; “Daha önce Bodrum - Antalya yolu olarak planlanan ve amacı Bodrum, Milas ve Yatağan’ı Kavaklıdere ilçesi üzerinden Kale’ye bağlayarak Denizli ve Antalya gibi önemli merkezlere daha kısa sürede ulaşımın sağlanması olan proje, bölgemize ve insanımıza ciddi katkı sağlayacaktır.

      Bölgeye ve vatandaşlarımıza bu ulaşım kolaylığının sağlanması için ise bu güzergahta bulunan Kavaklıdere ilçesi Çatak mahallesi ve Menteşe ilçesi Dokuzçam mahalleleri arasındaki yolun ve Menteşe ilçesi Dokuzçam ve Göktepe mahalleleri arasındaki yolların asfaltlanarak Kale ilçesine bağlanması gerekmektedir.

Bu kapsamda;Bakanlığınızca daha önce Bodrum - Antalya yolu olarak planlanmış olan, Kavaklıdere ilçesi Çatak mahallesi ile Menteşe ilçesi Dokuzçam mahalleleri ve Menteşe ilçesine bağlı Dokuzçam ve Göktepe mahalleleri arasında bulunan stabilize yolların karayollarınca asfaltlanarak Kale ilçesine bağlanması planlanmakta mıdır?

Bakanlığınızca yürütülen böyle bir çalışma varsa ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir?” diyerek, sorularını konunun muhatabı Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a yöneltti.

CHP’li Girgin ayrıca,16 Mart 2014 tarihinde dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Kavaklıdere belediye meydanında gösterişli bir törenle temeli atılan ve aradan geçen 4 yıla rağmen tamamlanamayan Çamlıbel göletini de T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

‘CHP’li Girgin Bakan Pakdemirli’ye yönelttiği sorusunda;Müteahhit’in göstermelik barakasından başka bir çivi bile çakılmayan Kavaklıdere Çamlıbel gölet projesi ne aşamadadır?Projenin başladığı tarihten itibaren projede kaç müteahhit değişmiştir?2014 Yılında temeli atılan Kavaklıdere Çamlıbel göletini ne zaman tamamlamayı planlamaktasınız?”dedi ve Kavaklıdere için hayati önem taşıyan iki konuyu meclis gündemine getirerek ve bu iki projenin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık