CHP’Lİ GİRGİN’DEN BAKAN SELÇUK’A HEDİYE BARET

ÖNDER Haber / Mustafa KARATAŞ

CHP’Lİ GİRGİN’DEN BAKAN SELÇUK’A HEDİYE BARET
  • 12 November 2018, Monday 6:16

Muğla Milletvekili Süleyman GİRGİN Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK‘a, bakanlık bütçesi görüşmeleri öncesi baret hediye etti.

8 Kasım 2018 Perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleşen TC Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görüşmeleri sırasında CHP Muğla Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Bakan Selçuk’a baret hediye ederek “Sayın bakan bu bareti başınıza takın, aklınızdan da işçiyi-emekçiyi çıkarmayın” dedi.

Görüşmeye geçilmesinin ardından, Bakan Selçuk’un sunumu ve grup sözcülerinin konuşmasından sonra söz alan Girgin, Bakan’a bareti niye verdiğini açıkladı.

Girgin, konuşmada;

‘’Sayın Bakan size bir baret takdim ettim, kabul ettiniz teşekkür ederim. Baret verdim çünkü bareti bir sembol olarak düşünün ve kendinizi bir an için işçilerin yerine koyup işçi gibi hissedin ki yaptığınız uygulamalarda ve aldığınız kararlarda işçiyi mağdur etmeyin. Düşünün bir işçisiniz 3 kişilik bir aileniz var ve bu asgari ücretle bir ay ev geçindirmek zorundasınız.

 Belki bu baret bir an olsun sizi yoksulluk sınırının altında bir asgari ücretle yaşamaya mahkum ettiğiniz o işçiler gibi hissettirir.

Bu kadar sosyal yardımdan söz ediyorsunuz, siz yoksulluktan siyasi rant peşindesiniz. İktidarınızı yoksulluğun üzerine kuruyorsunuz.

Asgari ücreti niye artırmıyorsunuz? Sendikalar ilk etapta en az 2300 TL olmasını istiyor. Ama siz kabul etmiyorsunuz.

Açıklanan enflasyon oranında işçiyi enflasyona ezdirmeden asgari ücretin belirlenmesi gerekir. Enflasyon rakamı yüzde 25.

Peki neden sayın bakan bu oranının telaffuz edilmesinden bile rahatsız oluyor?

Asgari ücretten tüm vergileri kaldırmayı düşünüyor musunuz?

‘’BELKİ BU BARET İŞE YARAR’’

Bareti size niye takdim ettiğimi şimdi anlamışsınızdır umarım.

Bareti yine belki size Havalimanında asıl işveren olarak denetlemediğiniz inşaat alanında çok ağır şartlarda çalışan, hak arayınca da gözaltına aldığınız işçiler gibi hissettirir.

Rödovans yöntemiyle özel sektörün kar ve üretim baskısı altına ittiğiniz yeraltı ve yerüstü maden ocaklarında ağır şartlarda çalışan işçiler gibi hissettirir, iş cinayetlerine kurban giden işçilerin aileleri gibi hissettirir, sendikalı oldukları için işten atılan işçiler gibi hissettirir.

Hiç sendikalı oldukları için işten atılan işçileri ziyarete gittiniz mi sayın bakan?

İşverenlere,‘sendikalaşan işçileri sokağa atamazsın’ ya da ‘hukuku çiğneyemezsin’ dediniz mi?

Gelin Muğla'ya, araç muayene istasyonunda işçiler sendikalı oldukları için işten atıldı. Türkiye'nin her yerinde bu tablo var. Soğukta çadırda gece gündüz bekleyerek aylarca grev yapan işçiler gece yattığınızda aklınıza geliyor mu sayın bakan?  Belki bu baret işe yarar.’’ CHP’li Girgin konuşmasını çalışma hayatında yaşanan sorunları dile getirerek tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık