CHP’Lİ GİRGİN’DEN BAKAN SOYLU’YA SORU YAĞMURU

ÖNDER Haber / Mustafa KARATAŞ

CHP’Lİ GİRGİN’DEN BAKAN SOYLU’YA SORU YAĞMURU
  • 20 November 2018, Tuesday 6:14

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Plan ve Bütçe Komisyon toplantısında, Bakanlığının hak arayanlara karşı tutumunu eleştirdikten sonra İçişlerine bağlı çalışan bazı birimlerdeki sorun ve talepleri dile getirdi.

   Türkiye'de hak arayan, yasal kurallar çerçevesinde haklarını kullanan öğrenciler, işçiler, emekliler, öğretmen ve öğretim görevlileri ve toplumun her kesiminden hak mücadelesi için sokaklara çıkarak demokratik haklarını kullanan insanlara karşı bakanlığın tutumunun yapıcı değil, yıkıcı olduğunu söyleyen Girgin, “önümüzdeki süreçte siyasi kimliğinizle değil, devlet adamı kimliğinizle bu bakanlığı yönetmenizi istiyorum. Bunu özellikle tarihe bir not düşmek adına burada yüzünüze söylemek istiyorum Sayın Bakan’’ dedi.

Girgin, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki bazı birimlerin sorunların da dile getirdi.

Girgin şunları söyledi;

“İnsan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti yapan suç örgütleri ve terör örgütlerinin son zamanlarda deniz ulaşım yollarını ciddi anlamda kullandığı ve deniz güvenliği noktasında çeşitli sıkıntıların ortaya çıktığı görülmektedir. Özellikle 1.480 kilometre sahil şeridi olan Muğla ilimiz düşünüldüğünde sahil güvenliği çok ciddi önem arz etmektedir. Bu noktada, İçişleri Bakanlığına bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı Teşkilatının Muğla özelinde ve Türkiye genelinde personel, araç ve teknik ekipman bakımından yaşanan sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sayın Bakan, bir diğer konu, mülki idare amirlerimizin özlük hakları noktasında da hâkimlerimizin özlük haklarında olduğu gibi mutlaka bir iyileştirmeye tabi tutulmasının gerekliliğine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu konuyu da hakkaniyet bakımından oldukça önemli ve gerekli olarak görüyorum.

Sayın Bakan, emniyet teşkilatında elektrikçi, tesisatçı ve benzeri unvanlarda çalışan on binin üzerinde sivil memurun özlük hakları, unvan ve çalışma koşullarıyla ilgili bazı sorunları bulunmaktadır. Tüm bu konularda, sizin ve bürokratlarınızın özellikle bir çalışma yapacağınıza ve çözüm bulacağınıza inanıyoruz.

İtfaiyeci unvanlı memur, görevlendirmeyle çalışan memur itfaiyeci, kadrolu işçi, belediye şirketi personeli, kurumda sözleşmeli memur olmak üzere 5 farklı statüde itfaiyeci çalıştırılmaktadır. Aynı işi yapmalarına rağmen farklı özlük ve sosyal haklara sahip olan itfaiye çalışanları arasında standartlaşma sağlanmalıdır.

Bunun yanında, gece gündüz demeden hayatları uğruna görev yapan itfaiyecilerimizin sınıf değişikliği, fiilî hizmet zammı uygulanması, 5510 sayılı Kanun'un 40'ıncı maddesi gereğince doksan güne çıkarılması, iş riski ve güçlüğü tazminatı, itfaiye erlerinin 1'inci dereceye kadar düşebilmesi, maktu mesaide gelir vergisi sorunu, ek gösterge sorunu, mesleğe özgü tazminat, acil durum önleme ve müdahale tazminatı, yangın tazminatı gibi konularda desteğinizi bu meslek grubu adına sizlerden talep ediyoruz.

Sayın Bakan, kamu kurumlarında, bankalarda, hava limanlarında, turizm tesislerinde ve diğer işyerlerinde çalışmakta olan özel güvenlik personelinin maaş, özlük hakları ve risk tazminatları konularında mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında bir çalışmanız var mıdır?

 Özel güvenlik personelinin, çalıştığı taşeron şirket bünyesinde değil, çalıştığı kurum bünyesinde istihdam edilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Sayın Bakan, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile diğer şehit ve gaziler arasındaki ayrımcılığı kaldırmayı düşünüyor musunuz?

Şehit çocuklarının işe yerleştirilmesine getirilen sınırlamayı kaldırmaya yönelik bir çalışmanız var mı?

Gazilerin işe girmesinde, kendisinin yanı sıra eşine ya da çocuklarının birine daha hak tanımaya yönelik bir çalışmanız var mı?

Şehit yakınlarına yeşil pasaport verilmesi için bir çalışmanız var mı?

Muhtarlarımızın özlük ve sosyal haklarını iyileştirmek, yetkilerini artırmak için ne gibi çalışmalarınız vardır?

Muhtarlarımıza tüzel kişilik vermeyi ve ödenek tahsis etmeyi planlıyor musunuz?

Polislere ek 3600 gösterge için bir çalışmanız var mı?

Teşekkür eder, bütçenin hayırlı olmasını dilerim.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık