CHP’li Girgin’den çağrı “KAPSAYICI BİR KURUL OLUŞTURULMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Koronavirüs salgını dolayısıyla Muğla’da kapsayıcı bir mücadele koordinasyon kurulu oluşturulması gerektiğini söyledi.

CHP’li Girgin’den çağrı “KAPSAYICI BİR KURUL OLUŞTURULMALI”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Küresel Koronavirüs Salgını dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Salgınla mücadele tedbirlerinin hedefe ulaşması ve bir salgınla mücadele bilincinin oluşmasının ancak kapsayıcı bir politikalar bütünü ile mümkün olduğunu kaydeden Girgin, “Bu kapsayıcılığın ilk şartı bir toplumsal uzlaşının hayata geçirilmesidir.

Muğlamız bu toplumsal uzlaşıyı hayata geçirecek demokratik bir birikime sahiptir. Bu amaçla, Koronavirüs salgını ile mücadele il koordinasyon kurulu oluşturulması, düzenli toplantılarla yürütülen çalışmalara ilişkin Muğla halkının bilgilendirilmesi yerinde olacaktır.” dedi.

Muğla Valiliği’nin çok ciddi bir mücadele yürütmekte ve çalışmalar yapmakta olduğunu ifade eden Girgin, “Bu bağlamda; yürütülmekte olan ciddi çalışmaları takdirle karşılamakla birlikte bu salgına karşı mücadelede çok önemli bulduğumuz il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun ruhuna ve lafzına uygun olarak tüm sağlık meslek örgütü temsilcilerinin katılımıyla toplanması gerektiğini düşünüyoruz.  Emek ve Meslek örgütleri ve belediyelerimizin de katılımıyla oluşturulacak olan ‘Koronavirüs Salgını İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulması, kurulun düzenli şekilde toplanması ve yürütülen çalışmalar hakkında Muğla halkının sürekli bilgilendirilmesi sürece olumlu katkı sağlayacaktır. Bu süreçte katkı koyacak hiçbir kurum dışarıda bırakılmamalıdır.” şeklinde konuştu.
Girgin ayrıca, “Topyekûn bir sağlık seferberliği gerektiren önümüzdeki zorlu mücadele süreci göz önüne alındığında; olası ani bir talep yükselmesine karşı karantina merkezlerine ihtiyaç duyulacağı da düşünülerek kapatılmış olan Menteşe ilçe merkezimizdeki devlet hastanemizin "karantina hastanesi" olarak acilen faaliyete geçirilmesi de bu noktada önem arz etmektedir.
Bu yöndeki düşüncelerimiz Sayın Muğla Valimiz ve Sayın Sağlık Bakan Yardımcımız ile de tarafımca paylaşılmıştır.” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık