Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li Gizem Özcan, kadınlara müjde verdi

CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanlığı’nın Çatalarık mahallesinde düzenlediği kadın buluşması programında konuşan CHP Muğla 2. Sıra Milletvekili adayı ve Parti Meclis Üyesi Avukat Gizem Özcan, kadınlara müjdeler verdi. Özcan; “4 milyon kadımıza iş imkanı sağlayacağız. Tarlada çalışan,üreten kadınlarımız sosyal güvenceden yararlanıp, emekli olacak. Aile Destekleri Sigortasını hayata geçireceğiz” dedi.

CHP’li Gizem Özcan, kadınlara müjde verdi
  • 26 April 2023, Wednesday 11:33

CHP’nin kadın politikaları hakkında konuşan Özcan, “Kadınlar olarak yaşadığımız çok sorun var. İşsizlik hepimizin ortak sorunu. Önümüzdeki 5 yıl içinde toplamda 6 milyon kişiye iş imkanı sağlayacağız ve bu 6 milyon kişinin 4 milyonu kadın olacak. 4 milyon kadına iş imkanı sağlayacağız. Bizler bu sistemi değiştirmek istiyoruz” dedi.

KADINLARIMIZIN SİGORTA PRİMİNİ YATIRACAĞIZ

Özcan; “Kadınlar olarak evde çalışıyoruz. Tarımla uğraşıyoruz, çiftçilik yapıyoruz. Ama hiçbir sosyal güvenceden faydalanmıyoruz. İktidara geldiğimizde kadınlarımız Sosyal Güvenlik Primi olarak bunun karşılığını alacaklar. Tarlada çalışıyorsak, ürünümüzü ekiyorsak oradan da emekli olma imkanı sağlanacak. Kadınlarımızın sigorta primi iktidar olduğumuzda devletimiz tarafından yatırılacak” dedi.

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

1971 yılından buyana uygulanmayan Aile Destekleri Sigortasını hayata geçireceklerini söyleyen Özcan; “Bir evde yaşlı, bakıma muhtaç, engelli bir birey varsa ve gelir seviyesi askeri ücret altında ise en az asgari ücret tutarında belirlenen rakam kadının hesabına yatacak. Şu anda devletten alanların yardımı asla kesilmeyecek aksine arttırılacak” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık