CHP’li kadınların 8 Mart dayanışması…

CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Geleneksel hale getirilen ve her yıl olduğu gibi bu sene de Keşkek-Pilav etkinliği düzenlendi. Çok yoğun bir kadın topluluğun katıldığı etkinlikte konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Kadının olmadığı hiçbir yerde zaferden ve başarıdan söz edilemez. Bugüne kadar sizlerin desteğiyle bu makamlara, görevlere geldik, 31 Mart’ta aynı zaferi bir kez daha sizinle yaşayacağız” dedi.

CHP’li kadınların 8 Mart dayanışması…

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat, önce kazanın başına geçerek etkinliğe katılan kadınlara pilav-keşkek dağıttı, ardından da alkışlar ve sloganlar eşliğinde salona girdi. Etkinliğin başında; Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Bakkallar Odası Başkanı Özay Sabancı, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin de etkinliğe katılarak, başkan Tokat ile birlikte salondaki kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Seçim çalışmaları kapsamında Sakarkaya Mahallesi’ne gidecek olması nedeniyle, etkinlikte İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz’dan önce kürsüye gelerek konuşan Başkan Tokat, salondaki kadınlar başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı ve şöyle devam etti:

“Bu organizasyon için emeği geçen ve lütfederek buraya gelerek bizlere omuz veren, destek veren tüm misafirlerimize şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum, hoş geldiniz.

Salona girdiğimde çalmaya başlayan bir marş var. Hiç haberim yokken, Evlendirme Dairesi’nde çalışan arkadaşlarım bir gün bana, acilen buraya gelmeniz gerekiyor dediler. Çok kalabalık bir topluluk vardı. Birkaç müzisyen arkadaşımız bir araya gelmişler ve bu marşın sözlerini yazıp bestelemişler. Bugüne kadar onlara bir teşekkür etme fırsatı bulamamıştım, bugün bu etkinlik vesilesiyle onlara da teşekkür ediyorum. Hiçbir menfaat ve karşılık beklemeden ortaya çıkardıkları bu eser, beni oldukça duygulandırdı ve heyecanlandırdı.

Günümüzde her şeyin menfaat ya da çıkar ilişkisine bağlandığı günümüzde, hatta menfaat için insanların partilerini bile değiştirdiği günümüzde hiçbir karşılık beklemeden böyle bir güzelliği yapan tüm Milaslı müzisyenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.

“Sizlerle hayat gerçekten çok güzel…”

Bugün burada, ilçe kadın kollarımız tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğindeyiz. 8 Mart, dünya tarihi açısından çok önemli bir tarihtir. 8 Mart 1857 yılında New York’ta, çok ağır çalışma şartlarında, günlük 16 saate varan çalışma şartlarını protesto etmek için bir fabrikada direnişe başlayan kadınları resmen o fabrikaya kilitlediler ve katlettiler. Aslında bugün yapılanlar, o kadınları bir anmadır. İlerleyen zamanlarda ise bir kutlamaya dönüşmüştür. Kadının bir birey olarak kendisini ifade etmesinin, erkekler gibi kadınların da tüm haklara kavuşmasının adı olmuştur, 8 Mart…

Bizler her zaman kadın ve erkeğin eşit, denk haklara sahip olması gerektiğini söylüyoruz. Sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla bulunması gerektiğini savunan bir düşüncenin temsilcileriyiz.

Ne mutlu bizlere ki, tüm dünyaya örnek olmuş, bütün diğer milletlerin kıskandığı çok büyük bir devlet adamı ve lidere sahibiz. Yani Mustafa Kemal Atatürk’e… O, 8 Mart’ın ruhunu bütün dünya ülkerlerinden ve liderlerinden önce yakalayıp, kadına bütün medeni hakları, seçme ve seçilme hakkını, bugün uygar olduğu ileri sürülen ülkelerden bile çok önce vermiştir. Atatürk, bir kadının hayata katılması, sosyal hayatta daha aktif olması, ekonomik hayatta daha verimli olması için mücadele etmiştir. O’nun izinden ve yolundan giden yol arkadaşları olarak kadın hakları konusunda ve diğer sosyal haklara kavuşması için mücadele eden bir platformuz.

Bütün kadınları, kadın hakları konusunda mücadele eden siyasi partilere ve platformlara destek vermeye çağırıyorum.

Bugün ülkemiz gerçekten, Cumhuriyetin başlangıç günlerinden çok geride… Maalesef bugün ülkemiz, kadını neredeyse ikinci sınıf olarak gören bir yönetim anlayışı tarafından yönetiliyor. Kadın cinayetlerinde dünyada en üst sıralardayız. İçimizi daha acıtan ise, Türk Kadını’na 20’li-30’lu yıllarda birçok hakkın verildiği Atatürk Türkiye’sinde kadınların ekonomik hayattaki bulunuş sırasına göre Avrupa ve OECD ülkeleri arasında en son sıradayız. Bu anlamda çok kötü bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu tabloyu tersine çevirebilmek için mücadele ediyoruz.

İnsan olması itibariyle kadına, sahip olduğu tüm hakları vermek hepimiz için insani bir borçtur. Kadını ikinci sınıf gören anlayış, ilkel bir anlayıştır. Bu anlayışın terk edilmesi noktasında kadınlara çok büyük görevler düşüyor. Haklarınıza sahip çıkmak ve bunun için mücadele etmek, kararlılık ortaya koymak durumundasınız. Bunun için bir önderlik veya ışık anlamında her Türk Kadını’nın Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir vefa ve saygı ile anması ve bunu göstermesi lazım.

Ülkemizde bugün; ekonomik, siyasal, sosyal olarak, kısaca her yönüyle çok olumsuz bir tablo var. Ekonomik tablo o kadar kötü ki, artık bir adım dahi atacak halimiz kalmadı. Ülkenin en saygın kuruluşları, şirketleri tek tek konkordato ilan ediyor, iflas ilan ediyor ya da yönetilmesi için kayyum atanıyor. Çarşıdaki, mutfaktaki yangını hepimiz biliyoruz ama en fazla sizler hissediyorsunuz. Bu ekonomik tahribatın, çöküntünün en büyük faturasını maalesef sizler ödüyorsunuz. Çarşıda patatese, soğana eli değen ve eve gelip mutfakta bunu tencereye koyan sizlersiniz.

Bakın önümüzde çok yakın bir tarihte yapılacak bir yerel seçim var. Şimdiye kadar birkaç kez seçim yarışına girmiş bir kardeşiniz olarak diyorum ki, kadının olmadığı hiçbir yerde zafer yoktur, başarıdan söz edilemez. Şimdiye kadar başarı kazanmışsak Milas’ta, kadınlar bizlerle beraber çalıştığı, birlikte yürüdüğü ve bizlerle birlikte omuz omuza mücadele ettiği içindir. Bu anlamda sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Yine önümüzdeki bu seçimlerde görünen odur ki, yine başarı bizimdir. Başarıyı elde etmek için sizlere gerçekten çok büyük ihtiyacımız var. Siz olmazsanız eğer sandalyenin bir ayağı yok demektir. Beraber mücadele ettiğimizde yine tarihi bir zaferle bu seçimlerden çıkacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

Etkinliğe katılan İYİ Parti üyelerinde de teşekkür eden Başkan Tokat; CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı, İYİ Parti temsilcileri ve eşi ile birlikte objektiflere poz verdi.

Başkan Tokat salondan ayrıldıktan sonra ise etkinliğe ev sahipliği yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, ADD Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen de birer konuşma yaparak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, canlı müzik eşliğinde salondaki kadınların eğlenmesiyle son buldu.

 

           

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık