CHP’li Özel ve Ağbaba hükümeti eleştirdi

Miting gibi açılış

CHP’li Özel ve Ağbaba hükümeti eleştirdi

Milas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bafa Pazar Yeri ve Çok Amaçlı Alan için Bafa’da açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışta konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidara geldiklerinde beldeleri yeniden belediye statüsüne kazandıracaklarını söylerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, zeytinliklerin maden sahasına açılmasıyla ilgili ‘Zeytine uzanan el kırılsın, göz kör olsun’ dedi.

Milas’ın Bafa Mahallesi’nde Milas Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Pazar Yeri ve Çok Amaçlı Alan’ın açılışı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile Muğla Milletvekilleri, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, mahalle muhtarları, eski belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hem gururlu hem de hüzünlü olduğunu ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Dünya tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferimizi kutlarken, ebediyete intikal eden şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Başta Çanakkale, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Böylesine anlamlı bir güne denk gelen açılışımızın da daha bir anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Sizlere verilmiş sözlerimiz, sizlerin de bizlere olan güveni var. Bu güveni boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz ve bizden sonra gelenler de Bafa’nın çıtasını daha fazla yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu sene özellikle Bafa merkezde Belediye bütçemizden 3 milyon lira harcayarak, Bafa’ya yakışır bir çok amaçlı pazar yerini ve gençlerimiz için halı sahasını buraya kazandırmak bizleri mutlu ediyor.  Pandemiye, ekonomik sıkıntılara takılmadan bunu yaptık. Daha bu alanda yapılacak düzenlemelerimiz var. Buradaki sanayi dükkanlarını, binaları kaldıracağız. Buraya yakışan bir güzellik sunacağız. Esnafımızın da yeni dükkanlarını teslim edeceğiz. Bafa demek zeytin demek. Bafa’nın zeytinine güzelliklerine sahip çıkmak, bu güzellikleri madene kurban etmemek adına sizlerle beraber gerekli her mücadeleyi vereceğiz. Bu anlamda da Bafa’nın önünü açacağız. Bu duygularla yapılan hizmetimizin Bafamıza hayırlı olmasını diliyorum. Tüm kırsal mahallelerimizi de aynı güzel hizmetlerle buluşturmak istiyoruz.” dedi.
Alandaki coşkulu kalabalığa seslenen ve 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile belde belediyelerinin kapatıldığını hatırlatan Özgür Özel, "2014 yılında Bafa gibi ve Muğla'nın pek çok şehrimizin bütün belde belediyelerini kapattılar. Demokrasi, yerel yönetim; yerinden yönetim demektir. Bafa gibi belediyesi olan, demokrasisi gelişmiş, kendisini kendi içinden seçilmiş evlatlarının yönetmesi gereken bir yeri mahalle yaptılar. Biz bunu kabul etmiyoruz! Bafa'nın belediyesini yeniden Bafa'ya kazandırmaya söz veriyoruz. 20 yıllık iktidarın artık son dönemindeyiz. Yoksullukla mücadele etmek için geldik diyenler, memleketi çok daha yoksul hale getirdiler. Yasaklarla mücadele edeceğiz diyenler yasakları artırdılar, baskıları artırdılar, herkesi susturdular. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyenler yolsuzluğun dibine kadar battılar.” dedi.
Özel, “İktidara geldiğimizde eğer evde 1 çalışan yoksa, bir asgari ücret girmiyorsa aile destekleri sigortasıyla verilecek kartla bir asgari ücret düzeyinde aile destekleri sigortasıyla destek verilecek. CHP yoksulluğu yönetmek için değil, yok etmek için geliyor. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği CHP iktidarında bugün, kimse aldığı herhangi bir yardımdan mahrum kalmayacak.” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, "Bafa deyince, Milas deyince akla zeytincilik geliyor. Türkiye'de tüketilmeyen kaynak kalmadı. Bir taraftan üreticiler, çiftçiler girdi kaynaklarından dolayı ezilirken, bunlara karşı mücadele ederken son yasayla zeytin yok edilmek istendi. Türkiye'nin zeytin deposu yok edilmek isteniyor. Bilin ki, siz mücadele ettiğiniz sürece parti olarak arkadaşlarımızla birlikte zeytinimize sahip çıkmak için göğsümüzü siper etmeye hazırız. Zeytine uzanan el kırılsın, göz kör olsun.” ifadelerini kullandı.
Mülteci sorununun gündemi sıkça meşgul ettiğini kaydeden Ağbaba, “Biz diyoruz ki, biz Suriyeli mültecileri ülkelerine barışı sağlayarak davul zurnayla göndereceğiz. Birileri de hayır göndermeyeceğiz diyor, burada kalacaklar diyor. Dün BAE'ye meydan okudun, 15 Temmuz'un finansörü dedin barıştın. İsrail'le küstün barıştın. Suriye'yle de barış, hem memleket kurtulsun hem de Suriye kurtulsun. Bizim toprağımız, insanımız kıymetli. Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde inşallah Suriye’de barışı sağlayarak davulla zurnayla göndereceğiz, tekrar barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz.” dedi.
Ağbaba sözlerini, “Sağcısıyla solcusuyla, hep birlikte kardeşliğimizi tekrar inşa edeceğiz. Bu ülkenin yaşadığı sorunları, tek adam rejimini yok edip, Atatürk’ün kurmuş olduğu demokrasiyi bu ülkeye getireceğiz.” diyerek sonlandırdı.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan alan gezildi. Spor salonunda bir halı saha maçı yapmayı ihmal etmeyen heyet, hatıra fotoğrafı çektirdi. Alanda ayrıca, davul zurna eşliğinde zeybek de oynandı.

ŞEHİTLER ANITI DA AÇILDI
Bafa’daki programın ardından heyet, Milas Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Şehitler Anıtı’nın da açılışını yaptı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında açılışı gerçekleştirilen anıtın kurdelesi, gazilerle birlikte kesildi. 
Milas Ziraat Odası’nı da ziyaret eden heyet, Başkan İsmail Atıcı ile görüşerek tarım hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Heyet, Anatolie Kadın Kooperatifi’ni de ziyaret ederek girişimci kadınları kutladı.
Daha sonra ise CHP’li grup, geçmiş yıllarla CHP ilçe başkanlığı yapan Özçelik Aral'ı evinde ziyaret etti.
Veli Ağbaba, Özgür Özel ve beraberindeki CHP’li heyet ziyaretlerine, Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, İYİ Parti İlçe Başkanlığı, Gelecek Partisi ilçe başkanlığı ve esnaf ziyaretleri ile devam etti. 
CHP’li grup, daha sonra saat 17.00’de Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı. Gazetemiz baskıya girerken, toplantı devam ediyordu. Konuyla ilgili haberimizi Pazartesi günkü gazetemizde bulabilirsiniz.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık