CHP’nin Merkezdeki İlk Mahalle Toplantısı ÇOK KALABALIK, RENKLİ VE COŞKULUYDU..

İlçemize bağlı mahallelerdeki çalışmaları tamamlayan Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve ekibi önceki gün akşam ilçe merkezindeki ilk mahalle toplantısını, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün’ün de katılımıyla gerçekleştirdi. Başkan Tokat, AKP adayı Saylak’ı bu kez hayali projeleri üretmekle suçlarken, Gürün ise büyükşehir belediye başkan adaylarının sadece kendisine yüklendiklerini, niyetlerinin ise AKP adayını kazandırmak olduğunu söyledi.

CHP’nin Merkezdeki İlk Mahalle Toplantısı  ÇOK KALABALIK, RENKLİ VE COŞKULUYDU..

İlçe merkezindeki Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahalleleri ile başlayan ilk çalışmaya; CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Dr. Osman Gürün, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat, CHP ve İYİ Parti ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimler katıldı.

Seçim bürosundan toplantının yapıldığı noktaya kadar yürüyerek gelen belediye başkanları, meclis üyesi adayları ve her iki partinin yöneticileri, alanda bekleyen kalabalık tarafından; slogan, konfeti, renkli meşaleler ve alkışlarla karşılandı.

Belediye meclis üyesi adayları teker teker platforma çıkarılarak tanıtılırken, toplantıya katılan mahalle muhtarları da anons edilerek, platforma alındı. Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahalle Muhtarı Ayhan Demirçivi ve Şevketiye Mahalle Muhtarı Abdullah keskin, mahallesine verilen hizmetler nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e çiçek takdim ederek teşekkür etti.

“Türkiye’yi ekonomik uçuruma yuvarladılar”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, AKP iktidarının 17 yılda Türkiye’yi, adım adım karanlığa sürüklediğini belirterek; “Ne yazık ki sonunda ülkeyi ekonomik olarak da uçuruma yuvarladılar. Bugün artık işçi, memur, emekli veya esnaf, kısaca toplumun her kesimi büyük bir sıkıntı içindedir. Dolayısıyla bu seçimler bir yerel seçim olmaktan öteye aynı zamanda iktidara, kendisine çeki-düzen vermesi için bir mesaj anlamı taşımaktadır. Bu nedenle sizlerden Millet İttifakı adaylarına yüksek oranda oy vermenizi istiyorum. Bu, hepimizin dolayısıyla ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Bu nedenle diyorum ki; Diren Milas, Diren Muğla, Diren Türkiye…” dedi.

İl Başkanı Zeybekoğlu’nun ardından kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise coşkulu kalabalığa, bir yandan her iki dönemde yapılan hizmetleri, bir yandan da gelecek döneme ilişkin bazı projelerini anlatırken, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ı bu kez, projeleri üzerinden eleştirdi.

Başkan Tokat Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahalle sakinlerine yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu akşam ilk mahalle toplantımızı Ahmetçavuş-Hayıtlı ve birazdan da Şevketiye Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Buraya gelip bizlere; bu onuru, bu gururu, bu coşkuyu yaşattığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

İki dönem bana memleketime ve Milas halkına hizmet etme onurunu vererek, bu onur ve gururu yaşama fırsatı verdiniz. İki farklı sistemde, iki farklı dönem geçirdik. 2009’da Milas merkezdeki 13 mahalleyi yönetmek için bizi seçtiniz. İlk dönemde, altyapısından üst yapısına, organize sanayi bölgesinden Akgedik Barajı’ndan su alınmasına, doğalgaz getirilmesinden çevre yolunun düzenlenmesine, yeşil alanların düzenlenmesi, yeni parkların yapılmasından spor-sanat ve kültür tesislerinin yapılmasına birçok alanda Milas’a ilkleri yaşattık. Milas’ın kaderini değiştiren çok büyük projelere imza attık. Milas bugün, altyapısı ve üstyapısı sağlam, geleceğe umutla bakan, değişen ve gelişen bir kenttir. Bunları sizlerin de desteğiyle hep beraber başardık. Bu onur hepimize aittir ve hepinizi kutluyorum.

Önümüzdeki dönemde de yeni oluşacak ekibimizle ve büyükşehir belediyemizle yeni hedeflerimiz var. Bu görev yaptığım dönem içerisinde özellikle büyükşehir olduktan sonra 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün çok önemli desteklerini gördüm, Milas’a verilen önemi hissettim. Milas olarak bu dönemde gerçekten önemli yatırımlar aldık.

2 aydır İYİ parti ve Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızla dağ-bayır Milas’ı dolaşıyoruz. Milas’ın bütün köylerinde gerek Milas Belediyesi ve gerekse Muğla Büyükşehir Belediyemizin çok büyük hizmetleri var. İlçemizde de yine büyükşehirin çok değerli hizmetleri var. Köylere gidenler görmüşlerdir. Bütün yollar asfaltlanmış, yol işaretleri ve bölünme çizgileri, MUSKİ hizmetleri, sosyal hizmetler, tarımsal hizmetler ve ulaşımda büyük aşamalar kaydedildi. Milas merkezde altyapıyı yine büyükşehir belediyemiz bitirdi. Ana caddelerimizde büyükşehir belediyemiz tarafından modern bir kentte olması gereken düzenlemeleri yapıldı. Bu dönemde en önemli hizmet ise modern bir katı atık çöp depone alanıdır. Bu konuda gerçekten çok önemli bir eksiklik halledildi. İkinci etap olarak da çöpten elektrik enerjisi üretecek bir santral kurma çalışmaları başladı, çalışma tamamlandığında Milas, kendi enerjisini çöpten üretecek. Bu projesi hem Milas, hem de Türkiye için çok önemli bir prestij projesi olacak.

Bunları şunun için anlatıyorum. Mahallelerimize yeni sistemde hizmet verecek sadece iki kurum vardır. Bunlardan biri ilçe, diğeri de büyükşehir belediyesidir. Bu nedenle ilçe ve büyükşehir belediyelerin birlikte ve uyum içinde çalışması, hem etkin hizmet, hem de kalite bakımından çok önemlidir. Dolayısıyla sizlerden hem Muhammet kardeşinize, hem meclis üyesi adaylarımıza ve hem de büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın Dr. Osman Gürün’e bu mahallemizden ful oy istiyorum.

“Siyaset ve belediyecilik kararlılık işidir, omurgalı adam işidir”

Önümüzdeki dönemde Milas için güzel projelerimiz var. Bunların hayata geçmesi adına büyükşehir belediyemiz ile el ele, kol kola yürümeye devam edeceğiz. Devrişme, bağımlı ya da bağımsız adaylarla bizi yıkamazlar ve önümüzü asla kesemezler.

Belediyecilik ciddi iştir… Kararlılık işidir… Cesaret işidir… Belediyecilik için insanda omurga gerekir, insanda utanma duygusu gerekir. Bu duyguları olmayanlar Milas’ta veya Muğla’da belediyecilik yapamazlar.

Bugün bana belediyeciliği öğretmeye kalkanlar, bizim belediye yönetimimizle ilgili söz söyleyenler, geçmişte belediyede görev yaptığı süre içerisinde beraber çalıştıkları arkadaşlarla şu anda ben beraber çalışıyorum. Gidin ve o arkadaşların her birine sorun; imza atmaktan korkanlar, karar vermekten korkanlar Milas Belediyesi’ni asla yönetemezler.

Milas Belediyesi gerek birinci döneminde ve gerekse ikinci döneminde Türkiye’de, mahalle sayısı en fazla olan ilçelerden biri olmasına rağmen verdiği hizmetlerle gayet iyi yönetilmiştir. Gelirlerinin en az olduğu ama hizmetlerinin en zirvede olduğu bir dönemi yaşamıştır. İlçe merkezi ve tüm mahallelerimizin tarihinde en fazla hizmet aldığı dönem, Muhammet Tokat ve Osman Gürün ile 2014-2019 döneminde olmuştur.

Eğer bugün Muhammet Tokat Milas’ta iki dönem belediye başkanlığı yapmış ve üçüncü dönem için yeniden aday olmuşsa; birincisi insanlarda oluşturduğu güvenle, omurgalı duruşuyla, cesaretiyle ve kararlılığı sayesindedir. Eğer sen şimdiye kadar Milas’a belediye başkanı olmadıysan bunların hiçbirisi sende olmadığı için olamadın.

Siyaset ve belediyecilik; önüne bir makam, bir koltuk ya da menfaat çıktığında sana güvenenleri, sana destek verenleri, sana umut bağlayanları yolda bırakmak, onları satmak, onlara ihanet etmek değildir. Siyaset ve belediyecilik kararlılık işidir, omurgalı adam işidir. Sen halka güven veremediğin sürece bilgisayarda 10 dakika içinde çizilecek hayali projelerle Milas halkını kandıramazsın. Çünkü sen önce Milas halkına şunu izah etmek zorundasın: 52 yaşına kadar ateşli bir Cumhuriyet Halk partili olarak her gün, AKP’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a saydırırken, iki ay içinde gökten vahiy mi geldi, ne oldu ki birden ‘Büyüksün, büyük, elini öpmeye geleceğim reisim’ noktasına geldin? Bunu izah edemediğin sürece bilgisayarda 10 dakika içinde çizilmiş projelerle bu insanları kandırıp oy devşiremeyeceksin. Ayrıca bu güven bağını Milaslılarla kuramadığın sürece, Milas’a uzay istasyonu kuracağım desen de bu halk sana asla oy vermeyecek.

Ve projelerden bazıları…

Bugünden itibaren ilçe merkezindeki mahallelerimizde başladığımız toplantılarda projelerimizin bazılarını da anlatacağım. Şunu net olarak göreceksiniz… Birileri hayali projeler peşinde, birileri ise somut projelerle halkın karşısında…

Örneğin diyorum ki ben, 31 Mart’ta yeniden belediye başkanı seçildiğinde Milas’ta, organize sanayi bölgesini tamamlayacağım, 70 fabrikanın kurulmasıyla en az 2500-3000 gencimize iş olanağı sağlayacağım. Ve organize sanayinin ve Milas’ımızın ihtiyaç duyduğu, 10 yıldır mücadelesini verdiğim doğalgazı Milas’a getireceğim. Bu somut mu? Somut… OSB’nin yerini biliyorsunuz. Hayali bir durum var mı, yok…

Diyorum ki, Koru Mahallesi yolunda belediyemize ait 27 dönümlük arsayı tahsis ettiğim Milas’a modern fuar alanını yapacağım. Hayali bir tarafı var mı? Yani somut mu? Somut…

Büyükşehir Belediye Başkanıma bu anlamda teşekkür ediyorum. Çünkü Çevre yolu üzerinde Havuzbaşı’nın yanında 7 dönümlük bir araziyi tahsis etti. Milas Belediyesi olarak oraya bir kültür merkezi yapacağım diyorum. Hayali bir tarafı var mı?

Diyorum ki Beypınarı’nda Orman’dan 150 dönümlük arazinin tahsisini aldık. İki aşama halinde oraya belki de bölgenin en büyük mesire alanını, büyükşehir belediyemizin katkılarıyla ve birinci etap olarak bu dönemde yaklaşık 20 dönümlük bir yeri Milas halkının hizmetine sunacağız. Proje hazır. Hayali bir tarafı var mı? Somut mu? Somut…

Ve diyorum ki daha önce projesini yaptığım ve ödül kazandığım Baltalıkapı ve çevresi sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projesini bu dönemde hayata geçireceğim. Yer belli mi, belli… Hayali bir tarafı var mı? Yok… Alın size proje…

Milas 132 mahalleli bir ilçe ve sadece ilçe merkezi, Beçin ve bir de Güllük’te bir miktar altyapı var. Daha hiçbir mahallemizde altyapı yokken arkadaşlarımız hayali projelerle sizleri meşgul ediyor ama altyapı anlamında bir tane projeleri ya da yatırım önerileri yok. Bunların hepsi yalan, dolan…

Biz iki dönemde belediyeciliğin uzmanlığını ve ustalığını kazandık. Büyükşehir belediye başkanım çok uzun zamandan bu yana, benden daha kıdemli ve uzman biri. Bu iki uzmanlığı ve ustalığı önümüzdeki dönemde memleketimize yansıtmak istiyoruz. 2014-2019 döneminde Muğla merkez ve tüm ilçelerde büyükşehirin kuruluşu tamamlandı. Her şey hazır... Şu anda Milas, bir ressamın tuvaline işleyeceği bir noktadadır. Önümüzdeki dönemde; somut, gerçekçi, halkımızın istediği ve bu toprakların gelişmesine katkıda bulunacak projelerle ilçemizi ve ilimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bizlere güvenerek, bizi aday yaptı. Onlara müteşekkirim ve bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti en sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Şartlar ne olursa olsun, şu üç temel şeyden asla vazgeçmeyeceğim; doğruluk ve dürüstlükten, halkıma ve memleketime olan hizmet aşkımdan, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e bağlılıktan asla ödün vermeyeceğim.

Vereceğiniz her türlü karar başımın üstündedir. Memleketim için hayırlı olan ne ise, kim ise o olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

“Muğlalı bu tuzağa düşmez”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın ardından konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Millet İttifakı’nın başkan adayı Dr. Osman Gürün ise karşılaştığı tablodan çok etkilendiğini vurgulayarak; “Bana Muhammet Başkanım, ‘mahalle toplantısı yapacağız, beraber olabilir miyiz’ dedi. Ya bu ne hal? Ben açık hava, bir mahalle toplantısı diye geldim ancak sanki 31 Mart geçti, 1 Nisan Bahar Bayramı’nda beraberiz, bu akşamki tablodan ben bunu anlıyorum” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Gerçekten bu akşam bizlere çok büyük bir moral verdiniz. Milas’ı biliyordum da doğrusu bu kadar da bilmiyordum.

İki genel başkan; Türkiye’nin geleceği, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin tekrar yönetime gelebilmesi ve kuruluş ilkelerinin tekrar oluşabilmesi için, başkanlık mı, başka bir şey mi belli olmayan, dünyada pek de örneği olmayan bir rejimden tekrar ana yolumuza dönmemiz gerek diye bir ittifak kurdular. Ben şahsen her iki genel başkana ve Muğla özelinde her iki partinin yöneticilerine, Millet İttifakı için sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü biz tekrar parlamenter sisteme dönmek zorundayız. Ata’mızın bize gösterdiği, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi çıkarmak istiyorsak, tekrar demokratik bir sisteme, insan haklarının en üst seviyede yaşandığı sisteme dönmek mecburiyetindeyiz.

Elbette bu seçimler bir genel seçim değil. Sonuçta bir yerel seçim ancak biz bu yerel seçimde iktidara bir ‘sarı kart’ gösterirsek, Türkiye genelinde Millet İttifakı’nın aldığı oy bu mesajı verirse, sandalyenin vidaları gevşer, koltukta rahat oturamazlar. Dahası sallanan o sandalyeden kalkmak zorunda kalırlar, işte o zaman ‘kırmızı kartı’ göstereceğiz.

Her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de taktik olarak bir ‘korku’ yayıyorlar, korkutmaya çalışıyorlar. Korkutarak sindirmeye çalışıyorlar. Sizler de ne korkakmışsınız ki bu kadar millet burada bir araya geldiniz? Elbette şaka… Korkutamayacaklar. Bu millet içindeki o Atatürkçü duygu, vatana ve cumhuriyete sahip olmakla ve onu tekrar eski ayarına getirmekle ilgili kesin kararlı. Biz bu yerel seçimde bu mesajı vermeliyiz. Bakın ben ortopedistim. Attan düşene pek bir şey olmaz ama eşekten düşen ölür ya da çok ciddi darbe alır. Sonra bana gelir, ben de düzeltirim.

Muhammet Başkan az önce hemen her şeyi anlattı. Ben 2014-2019 yılları arasında Muğla il genelinde neler yapmışız, önümüzdeki döneme ilişkin de bazı rakamlar vereceğim sizlere…

2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün Muğla’da, 1 milyar 424 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu rakamdan Milas’a, 194 milyon liralık kısmı ulaştırıldı. Bunların neler olduğunu, hizmeti alan yerlerdeki vatandaşlarımız biliyor. Ancak Milas o kadar geniş bir coğrafyaya sahip ki bir yere yapılanı diğer mahalledekiler pek bilmiyor. Bu rakamlar şimdiye kadar il özel idaresince köylerimizde yapılmamış olan yatırımlardır. Elbette merkezde de yaptığımız şeyler var. En önemlisi de yıllardır büyük bir problem olan ve Muhammet Başkan ile birlikte planlayarak yaptığımız katı atık çöp depone tesisidir.

Önümüzdeki dönem ise Milas’a 132 milyon 725 bin liralık yatırım yapılacak. Bu rakamlar sadece fen işleri ile ilgilidir. MUSKİ, yol ve diğer çalışmalar için de çok ciddi yatırımlar yapılacak ancak en önemlisi Ören Mahallemizin altyapı ve kanalizasyon projesini tamamlayacak, oradaki vatandaşlarımızı yıllardır çektiği sıkıntıdan kurtaracağız. Böylelikle hem vatandaşlar rahat edecek, hem doğa kirlenmeyecek, hem de deniz temiz kalacak.

Son olarak sizlere söylemek istediğim, diğer adaylar sanki ağız birliği yapmışçasına benim üzerime oynuyorlar. Hedef belli… Onların yapmaya çalıştığı, aradan bir adayı çıkarmak. Oyun, tezgâh bu…

Muhammet Başkanın da dediği gibi bağımlı ya da bağımsız çıkan adaylar, yaptıklarıyla ve söyledikleriyle birinin değirmenine su taşıyorlar; ancak Muğlalı bu tuzağa düşmez. Çünkü Muğlalı, işbaşına getireceği insana güvenmek ister… Akşamdan sabaha karar değiştirenlerle yol arkadaşlığı yapmaz. Gerisini siz anlayın gari..!”

Şevketiye Mahallesi’nde davul-zurna ve konfetilerle karşılanan her iki başkan, mahalle muhtarlarıyla birlikte Muğla Zeybeği oynayarak, gecenin daha da renklenmesini sağladılar.

           

          

  

            

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık