CHP’nin toplantısında ÇED çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Milas Teşkilatının Salı toplantısında konuşan Güllük Mahallesi sakini bir vatandaş, herkesi Güllük Limanı Revizyonu projesine itiraz etmeye davet etti.

CHP’nin toplantısında ÇED çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Milas Teşkilatı, geleneksel salı toplantısını gerçekleştirdi. 
Güllük Limanı Revizyon projesi ile ilgili açıklama yapan Güllük Mahallesi sakini bir vatandaş, “Bu ÇED projesi onaylandı, 10 günlük itiraz süresi var. Buradaki olay iskeleyi 503 metre büyütüp, yeni bir iskele yapacaklar. Orada bir dalyan var. Ekolojik dengenin bozulması, sulak alanların korunması şeklindeki anlaşmalara imza koymuş bir devletiz. Buraya 100 bin tonluk gemilerin gelmesini sağlayacak oluşum içindeler. Bunu ÇED toplantısında zararlarını anlattık. Dünyanın hiçbir yerinde dalyan ağzına iskele yapılmaz. Bu en büyük hatadır.” diyerek tüm vatandaşları ÇED’e itiraz etmeye çağırdı.
ADAYLAR AÇIKLANDI
Toplantıda, ocak ayının sonunda yapılacak olan Kadın ve Gençlik Kolları genel kurulunda aday olan isimler tanıtıldı. CHP Kadın Kolları Başkanlığında mevcut başkan Berrin Naz, gençlik kollarında ise Hilmi Can Tunca adaylığını açıkladı. 
Siyaset hayatına 3 devrimci ağabeyin kardeşi olarak 14 yaşında başladığının altını çizen Kadın Kolları Başkan Adayı Berrin Naz, “Bugüne kadar her görevde aktif olarak yer aldım. Başkanlığa adayım. Örgütümle birlikte çalışmaktan her zaman onur duydum. Yönetimim ile birlikte güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum.” dedi.
Gençlik Kolları Başkan Adayı Hilmi Can Tunca ise, 2015 yılından bu yana gençlik kolları içerisinde yer aldığını belirterek, “Önümüzdeki süreçte partimizden öğrendiğimiz disiplin, görgü, sevgi ve saygı çerçevesinde daha da fazla kitlelere ulaşmak adına elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.
İYİ PARTİ’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu ve İYİ Parti üyeleri; geçtiğimiz ay gerçekleştirilen genel kurulda göreve gelen İlgin Göktepe ve ekibine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, yerel seçim sürecinde yaşanan ittifaka ilişkin, “İYİ Parti olarak yeni kurulmuş bir partiydik. Türkiye’de ilk defa yerel seçimlerde bir ittifak oldu. O süreç kolay olmadı. Çok sancılı süreçler yaşadık. Bu süreçler içerisinde zaman zaman birbirimizi kırdık.” şeklinde konuştu. Çayırlı ayrıca, Göktepe’ye yerel seçimlerde gösterdiği destek nedeniyle teşekkür etti ve görevinde başarılar diledi.
Göktepe ise, “Kırgınlığımız da olmadı, fikir ayrılığımız da olmadı. Çünkü ortak temel Türkiye olunca, vatan, millet, bayrak olunca burada ayrışma şansımız da olmuyor. Vatan, bayrak, millet uğruna hep beraber yürüdük.” dedi.
TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı İlgin Göktepe, asgari ücrete yapılan yaklaşık 300 liralık zammı eleştirdi. “Pazar masraflarının yüzde 100 arttığı, enflasyonun yüzde 18’de gezdiği yerde bu 300 lirayı jest olarak vermek gerçekten de insanları aptal yerine koymaktan başka bir şey değil.” şeklinde konuştu.
İstanbul Havalimanı’nın tüm uyarılara karşı yapıldığını, bu uyarıların bugün karşılarına çıktığını ifade eden Göktepe, Kanal İstanbul ÇED projesine itiraz için toplanan imzaların Muğla’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildiğini söyledi. 
Göktepe ayrıca; Melih Gökçek, yerli otomobil ve sınav sorularını çalınması nedeniyle tutuklanan eski ÖSYM Başkanı hakkında açıklamalarda bulundu.
VEKİL ÖZCAN: “ÜLKEMİZ YÖNETİLEMİYOR” 
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, 1,5 yılda 55 kararname çıkarıldığını söyledi. Bu kararnamenin 31 tanesinin mevcut çıkarılan 24 kararnamenin düzeltilmesiyle ilgili olduğunu belirten Özcan, “Bir tane kararname çıkarıyorlar. Bir hafta geçiyor, ‘Bu kararnamede sorun var’ diyip düzeltiyorlar. Bir ay geçiyor, başka bir noktayı düzeltiyorlar. Kendi kararnamelerini kendileri düzeltiyorlar…Ülkemiz yönetilemiyor. Bir kararname çıkarıyorsunuz, yarısı sakat, sıkıntılı. Bunu başka kararnamelerle düzeltiyorsunuz.” diyerek ülkenin tek adam rejimiyle yönetildiğini söyledi. Özcan ayrıca herkesi Güllük Limanı Revizyonu projesine itiraz etmeye çağırdı.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık