Kaldırım işgallerine yeni düzenleme

Milas Belediye Meclisi, vatandaşların sıkça eleştirdiği kaldırım işgallerine yönelik yeni düzenlemeyi onayladı.

Kaldırım işgallerine yeni düzenleme

Milas Belediye Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantısında kaldırım ve yolların, yaya ve araçların geçişlerini engelleyecek şekilde işgal edilmesi konusunda yeni düzenlemeyi onayladı.
İşgaliye Komisyonu Başkanı, İYİ Partili Meclis Üyesi ve Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı tarafından yapılan bilgilendirmede, komisyonun oda başkanları ile çok sayıda toplantı gerçekleştirdiğini söyledi. Bu kapsamda; MİTSO, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanları ile işbirliği içerisinde esnaf ve vatandaşların mağdur olmaması adına yapılan çalışmalarda öneri ve tavsiyeler dinlendi.
Yapılan ölçümlerin ardından oda başkanlarının da katılımıyla düzenlemenin son şekli verildi.
Düzenlemenin ayrıntılarını ise Zabıta Müdürü Süleyman Karatoprak anlattı.
Yapılan düzenlemeyle; 125 santimetreden daha kısa olan kaldırımlarda işgale izin verilmeyecek. 125 santimetreden daha geniş kaldırımlarda ise yaya trafiğinin sağlandığı 125 santimetreden sonra kaldırım ne kadar geniş olursa olsun 125 santimetrelik işgale izin verilecek. İşgal yapanlar zabıtadan yazılı izin alacak, zabıta ekipleri işgalin yaşandığı yere gelerek inceleme yapacak ve ne kadar izin verileceğini rapor tutacak. 
İşgallere izin verilse bile kamu yararı gerektiği halde işgal hakkı tekrar gözden geçirilecek. İşgal harcı, yönetmeliğe göre alınacak. Bina çekme alanlarındaki işgallerden belediye gelir elde edemeyecek. Bina ve otopark girişlerinde işgale izin verilmeyecek. Ticari amaç gütmeyen düğün, okul toplantısı, asker uğurlaması gibi işgallerde ücret alınmayacak. Esnaf, kendi parselinin ön kısmı dışındaki alanları işgal edemeyecek. İşgal edilecek alan çizgi ile çizilecek, reklam, duba, sörf, pano veya çit konulamayacak. Seyyar satıcılar konusunda ise mevcut satıcılar korunacak, yeni seyyar satıcılara izin verilmeyecek. Büyükşehir Zabıtası’nın sorumluluk sahasındaki işgallerde ise Milas Belediye Meclisi’nin kararı esas alınacak. Öngörülemeyen konularda kararlar, komisyon tarafından sonradan eklenecek.
Yol işgallerinde ise Güllük’teki gibi yaz aylarında trafiğe kapalı saatlerde yollarda, yaya trafiği sağlamak adına 5 metre yolun açık kalması sağlanması halinde işgaliye verilebilecek. İşgaliye sistemi yine izne bağlı olacak ve zabıta ekipleri rapor tutacak.
İşgal ücretleri aylık tahsil edilecek. Ödenmediği zaman işgal hakkı askıya alınacak. Sürekli işgallerde ise işgaliye harçları kapsam dışına çıkarılarak ecrimisil ödemesi hakkı verildi.

Gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık