Merhum gazi törenle son yolculuğuna uğurlandı

Pazartesi günü geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden 91 yaşındaki Mustafa Ali Alparslan, resmi törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum gazi törenle son yolculuğuna uğurlandı

Milas’ta yaşayan 91 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Ali Alparslan, yaşlılığa bağlı geçirdiği rahatsızlık sonucu pazartesi günü hayatını kaybetti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyesi Alparslan’ın ölümü, ilçede üzüntü yarattı.
Kore gazisinin ölümünü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban duyurdu. Sarban, “Kaybımız büyük. Mustafa Ali Alparslan’a Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.
Hayatını kaybeden Gazi Mustafa Ali Alparslan için bugün cenaze töreni düzenlendi. Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, gazinin oğlu Nail Alparslan’a Türk bayrağı takdim etti. Gazinin cenaze namazını ise Milas Müftüsü Yusuf Yaşar kıldırdı.
 Törene ilçe protokolü, siyasiler ve Alparslan’ın sevenleri katıldı. Merhum gazi, öğle namazına müteakiben 2. Gümüşkesen Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından resmi törenle Milas Şehir Mezarlığı’na defnedildi.
İLK KAFİLEDENDİ
Kore'ye ilk ayak basanlardan biri olan birinci kafileden Gazi Mustafa Ali Alparslan, 2013 yılında bir akademik dergiye konuşmuştu. Kore yolculuğu ve Kore ile ilgili ilk izlenimlerini, “Bergama alayında çavuş talimindeydim. Beni Kore’ye yazdılar. Ankara Etimesgut'ta talim gördük. İskenderun’dan gemiye bindik yirmi sekiz gün sonra Pusan Limanı'na indik. Kore halkı bizi alkışlarla karşıladı. Geldiğimize çok memnun olmuşlardı.” diyerek anlatan Alparslan, 20 günün ardından Kunuri Savaşı’na katılmıştı. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık