Labranda’ya 12 milyonluk yatırım meclisten geçti

Milas Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Facebook üzerinden canlı yayınlanan mecliste önemli maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Labranda’ya 12 milyonluk yatırım meclisten geçti

Milas Belediye Meclisi, ocak ayı meclis toplantısını dün saat 14.00’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Ece Gülen Ozan ve Gürsel İnce mazeretli olarak katılmadı. İlk defa canlı yayınlanan meclisin açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “2020’de de hep birlikte ilçemize, halkımıza en iyi şekilde hizmet vermenin gayreti içinde olacağız” dedi. Toplantıda; 17 ana, 6 ek gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Meclisin ilk gündemi olan ‘Belediye Gelirlerinin Kamuya Tahisisi’ maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.
Meclisteki ikinci gündem olan meclis tatil ayının belirlenmesi maddesine ise, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın önergesiyle tatilin uygulanmaması yönünde karar verildi.
Meclisin en önemli maddesi; Labranda Su’daki Combatik Sistem Pet Şişirme, Dolum, kapatma, etiketleme paketleme, streçleme makinesi kurulumu, bardak su üretim makinesi kurulumu, kompresör ve boru hattı yenilemede kullanılmak üzere 12 milyon 250 bin lira kredi kullanılması talebi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tokat, oluşturulan 8 kişilik komisyon ile birlikte Türkiye’de faaliyet gösteren büyük fabrikalarda incelemelerde bulunulduğunu söyledi. Teknolojinin getirdiği son örnekleri test ettiklerini belirten Tokat, ihale sürecinin işlediğini ve bu teknolojinin hayata geçmesi için krediye ihtiyaçları olduğunu belirtti. Tokat, yapılacak ihale ile üretim kapasitesinin 6 kat, maliyetlerin ise yarı yarıya düşeceğini söyledi. 
Tokat’ın ardından söz alan Labranda İşletme ve İştirakler Müdürü Aşkım Salkım Yalçınkaya ise, teknik konulara değindi. Suyun mevcut debisinin 7 lt/s olduğunu kaydeden Yalçınkaya, yaz aylarında bu rakamın yüzde 50 azaldığını, debinin yağışlarla doğru orantılı olduğunu belirtti. Yalçınkaya, “Biz 21 bin/saatlik makine almaya karar verdik. Şu anda kullandığımız makineler 5 bin/saat gözükmesine rağmen saatte 3 bin verim elde edebiliyoruz. O da arıza çıkmazsa. 21 binlik makine kullanırsak şu anki hızımızın 6 katına çıkıyor. Üretimimizde çok ciddi üretim ve zaman kaybımız var. Kışın, suların en yüksek verimde olduğu dönemde bile değerlendirememe gibi bir durum söz konusuydu. Bununla ilgili tekliflerimizi aldık, 20 Ocak’ta ihalemiz var.” şeklinde konuştu.
MHP’li Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş, Labranda’nın Milas’ın değeri olduğunu belirterek, projede cam su ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu. Tokat, sorulara “İleride bir ihtiyaç söz konusu olursa belki ilave bir tesis düşünülebilir. Ancak şu anda biz kurulum aşamasında olduğumuz için ya onu, ya da diğerini seçmek zorundayız. İkisini bir seçmek sağlıklı değil.” dedi.
AKP’li Meclis Üyesi Hürol Önder ise, yatırımın Milas için oldukça iyi bir proje olduğunu belirterek, “Bunun yapılması gerekiyordu. Bu fabrika bizim, Milas’ın fabrikası. Bu su bizim, Milas’ın suyu” dedi. Önder, Cumhur İttifakı olarak kredi talebine olumlu baktıklarını ve destek verdiklerini söyledi. Gündem maddesi, mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 5. Maddesinde ise zabıta personelinin 2020 yılı aylık maktu fazla çalışma ücreti, bakanlığın önerileri doğrultusunda 559 lira olarak belirlendi.
6. Maddedeki ‘belediye başkan yardımcılarına verilecek ödeneğin belirlenmesi’ maddesinde ise geçtiğimiz yıl brüt 8 bin 250 lira olan tutar, memur maaşı oranında artırılarak 9 bin 200 liraya yükseldi.
Mecliste ayrıca Denetim Komisyonuna yapılan seçimle Gülşen Gökçe, Cüneyt İlter, Hasan Çemrek, İlhan Şimşek, Tacettin Yıldız seçildiler.
Gündemin diğer maddesinde ise 10 mahallede tespit dışı kalan yerlerdeki kadastro çalışmalarında görev alacak her mahalle için ayrı belirlenen 6’şar kişinin isimleri okundu.
Gündemin 10., 11., 13., maddeleri İmar Komisyonu’na sevk edildi.
12. maddede ise Birsel Karakaya’nın hissedarı olduğu 224 metrekarelik arazinin  içerisinde 1 metrekare hissesi bulunan Milas Belediyesi’nden satın alma talebi kabul edildi.
Diğer maddelerin de görüşülerek karara bağlanmasının ardından imar komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi.
Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın Selimiye, Ören ve Baharlı mahallelerindeki korunması gereken taşınmaz kültür varlıklarının kamulaştırılması ile ilgili talebi, belediyenin ekonomik durumları gerekçe gösterilerek yalnızca Selimiye’deki bir arazi için uygun görüldü. 
Meclis ek gündeminde ise; Beyciler Mahallesi’nde içkili restoran faaliyeti göstermek isteyen bir vatandaşın adresin içkili yerler bölgesine alınma talebi görüşüldü. İçkili Yerler Belirleme Komisyonu, hazırlanan raporda talebin olumlu bulunmadığını kaydetti. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.  Bu sırada mecliste bulunan talep sahibi, rapora tepki gösterdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık