Çiftçi, borçları yüzünden intihar etti..

Milas’a bağlı Yaşyer Mahallesi’nde yaşanan acı olayda, 50 yaşındaki Fahrettin Aktaş’ın annesiyle yaşadığı evden tüfek sesi duyan komşuları, endişelenerek hemen eve geldi. Komşuları, Fahrettin Aktaş’ın kanlar içinde yerde yattığını gördü.

Çiftçi, borçları yüzünden intihar etti..

İhbarın ardından olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, av tüfeği ile göğsünden vurulmuş halde bulunan Aktaş’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Bir süre önce eşiyle ayrıldığı öğrenilen 2 çocuk babası Fahrettin Aktaş’ın ölümüyle ilgili jandarma tarafından soruşturma başlatılırken, Aktaş’ın naaşı otopsi için morga kaldırıldı.

“SADECE ÇOK BORCUM VAR”

Ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşayan Aktaş ailesi ve yakınları, intihar ettiği düşünülen Fahrettin Aktaş’ın cansız bedeninin yanında bir not buldu.

İddiaya göre Aktaş’ın intihardan önce yazdığı öne sürülen notta; çok fazla borcunun bulunduğunu belirterek, tek isteğinin traktörünün satılarak borçlarının ödenmesini istediği öne sürüldü.

İNTİHAR'A TEPKİLER..

İntharın duyulması sonrasında, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Üzgünüm.

Odamızın üyesi, köylüm, dostum Fahrettim Aktaş kardeşimin intiharı ile sarsıldım. Çiftçimizin uzunca bir süreden beri borçları nedeniyle sıkıntıda olduğunu biliyordum. Ancak canına kıyacağı aklımın ucundan geçmezdi. Çiftçilerimizin borç sarmalı içinde olduğunu katlanarak artan girdi fiyatları ve bir yıldan beri dünyamızı ve ülkemizi kasıp kavuran pandemi sebebiyle maliyetlerin altına düşen üretici fiyatları tarımın her alanında kendini hissettirmeye başladı. Hergün katlanarak artan girdi fiyatları üreticiyi eziyor. Çiftçilerimiz maalesef hem kan hem de can kaybediyor. Allah rahmet eylesin Fahrettin kardeşim. Cennet mekanın olsun” diyerek, çiftçilerin içinde bulunduğu sıkıntıya işaret etti..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık