Çiftçilere yeni gelir kaynağı oluşturulacak

Milas’a bağlı Kalem Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya gelen Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçilere yeni gelir kaynağı oluşturacak olan defne, ada çayı ve kekik yetiştiriciliği hakkında yöre halkını bilgilendirdi. Yeni türlerin yetiştiriciliği için fide, tohum ve fidanların ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.

Çiftçilere yeni gelir kaynağı oluşturulacak

Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, Milas’ta çiftçilere yeni gelir kaynağı oluşturacak tıbbi aromatik bitkilerden olan ada çayı, kekik ve defne yetiştiriciliğin yaygınlaştırılması için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında ilçeye bağlı Kalem Mahallesi’nde çiftçilerle buluşan Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, ada çayı, kekik ve defne yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi.

TOHUM, FİDE, FİDAN ÜCRETSİZ VERİLECEK

Yöredeki zeytinciliğe ek gelir kaynağı olarak değerlendirilen ada çayı, kekik ve defne yetiştiriciliği için çiftçilerden talep alan Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, planlamanın ardından çiftçilere fidan, fide ve tohumların ücretsiz dağıtımının yapılacağını açıkladı.

Toplantıda ayrıca çiftçilerin Dijital Tarım Portalı’na (DİTAP) kayıtları gerçekleştirildi.

Ada çayı, kekik ve defne yetiştiriciliğine ilgi gösteren Kalemli çiftçiler, Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline gerçekleştirdikleri hizmet için teşekkür etti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık