Çınartaş işçilerine HKP’den destek

​​​​​​​Milas'ta Kömürcüoğlu/Çınartaş'ta sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin işyeri önündeki direnişinin 346. gününde Halkın Kurtuluş Partisi, ramazan erzak kolisi getirdi.

Çınartaş işçilerine HKP’den destek
  • 29 April 2021, Thursday 10:35

Milas’ta Kömürcüoğlu Grup’a bağlı Çınartaş Endüstri’de çalışan maden işçileri çalışma koşullarının ağırlığı, ücretlerin düşüklüğü, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye olmuş, işten çıkarma yasağının olduğu dönemde işçiler tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldığı iddia edilmişti.

Milas Kömürcüoğlu/Çınartaş işçileri, pandeminin zorlu koşullarına rağmen 346 gündür Çınartaş Endüstri’nin önünde direnişlerini sürdürdüğü sırada Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) yöneticileri ziyaretederek gıda yardımı yaptı.

“DAYANIŞMA VE DESTEK İÇİN BURADAYIZ”

Ziyarete ilişkin HKP MYK Üyesi Yusuf Gençer bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bir kez daha Milas Çınartaş Direnişi’ni ziyarete geldik, Halkın Kurtuluş Partisi olarak. Sendikalaştıkları için işten atıldılar ve tam 346 gündür direniyorlar. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu direnişe başından beri sahip çıktık, hep söyledik başarısı için elimizden gelen her şeyi yapacağız diye. Zaman zaman da ziyaretlerimiz oldu. Bugün de bir dayanışma için buradayız. Karınca kararınca Partimizin bir dayanışması var, hem onu sunacağız kendilerine hem de bir kez daha bu direnişin yanında olduğumuzu söylemeye geldik.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık