Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CKD Şube Başkanı Çöllüoğlu; “Artık Özgecanlar Ölmesin!..”

4 yıl önce Mersin’in Tarsus ilçesinde evine dönmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından cinsel tacize uğrayan ve sonrasında vahşice katledilen Özgecan Aslan tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. 4 yıldır her 11 Şubat’ta ölüm yıldönümünde de unutulmayan Özgecan Aslan için dün bütün yurt genelinde Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) tarafından bir basın açıklaması yapılarak, korkunç vahşet bir kez daha kınandı.

CKD Şube Başkanı Çöllüoğlu; “Artık Özgecanlar Ölmesin!..”

Bütün yurt genelinde ve ölüm saati olarak belirtilen zaman diliminde Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından, hayatının baharında korkunç bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan, bir kez daha anılırken, kadına yönelik her türlü şiddet ise bir kez daha nefretle kınandı.

Dün saat:12.00’de Arastapark’taki CKD binası önünde yapılan açıklamaya, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, ilçe kadın yönetim kurulu üyeleri, CKD Milas Şube Başkanı Nurgül Çöllüoğlu, ADD Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen, CKD Yönetim Kurulu Üyeleri ve bazı dernek üyeleri katıldı.

CKD Milas Şube Başkanı Nurgül Çöllüoğlu tarafından yapılan açıklamada ise kadına yönelik her türlü şiddete karşı, toplumsal birliktelik çağrısı yapıldı. Şube Başkanı Çöllüoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bahar çiçeği gibi taptaze bir fidandı Özgecan… Anne olacağına, kadına yönelik şiddetin sembolü haline geldi Özgecan Aslan… Anısına heykeller dikildi, filmler çekildi, parklar-anıtlar yapıldı, yürüyüşler düzenlendi. Hepimizin ortak dileği, Özgecanlar ölmesin idi. Her 11 Şubat’ta yüreklerimiz şiddete uğrayarak ölen kadınlarımız için yanıyor.

Her gün medyada; sokak ortasında bıçaklanan, boğazlanan, yakılan, tekmelenen, yumruklanan, öldürülen kadınlar yer alıyor. Her biri ile ayrı ayrı bıçaklanıyoruz, yumruklanıp öldürülüyoruz.

Toplumun her kesimine sinen şiddet, çocuklar ve kadınlar üzerinde vücut buluyor. Cumhuriyet değerlerinden, cumhuriyet felsefesinden uzaklaştıkça, kadın ve çocuk kimsesiz kalmaktadır. Bilimsellik ve laiklikten, halkçılık ve devletçilikten uzaklaştıkça toplumu bir arada tutan yapı taşları zarar görmektedir. Medya üzerinden topluma sunulan yaşam felsefesi insanları yalnızlaştırıp, bireyselleştirmektedir. Aile değerleri hafife alınmakta, insanın insana sevgi ve saygı ile yaklaşımı alay konusu olmaktadır.

Türkiye büyük bir ekonomik kriz içinde, tüketim toplumu halindedir. Ekonomik krizin sıkıntıları, eğitim ve sağlıktaki gericileşme, cumhuriyet değerlerinden kopuş, kadın ve çocukların hayatına şiddet-taciz-tecavüz-yokluk olarak geri dönmektedir.

Şiddete, gericiliği ve bölücülüğü yaratan emperyalizme karşı bütün kadınlar birlikte güç yaratarak karşı koyabiliriz. Ülkemizin, emperyalizm tarafından içeride ve dışarıda saldırıya uğradığı, ateşle sınandığı bu zor günlerde kadınların farkındalığına, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla gereksinim vardır. Yani şiddete karşı mücadele ancak örgütlü olmakla mümkündür. Bunun için, vatan ve millet sevgisi taşıyan, Atatürk gibi zorluklarla yılmadan mücadele eden tüm kadınları Cumhuriyet Kadınları Derneği’ne üye olmaya, cumhuriyet devrimlerine sarılmaya davet ediyoruz.”

  

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis