‘Çok tehlikeli!’

Oktay ÇAYIRLI -

‘Çok tehlikeli!’

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte ilçemizde hava sıcaklıkları da giderek arttı, artıyor … Sıcaklardan bunalanlar ve imkanı olanlar klimalı ortamları, havuzları veya denizleri tercih ederken, imkanı olmayanlar da kendi çözümlerini üretmeye çalışıyor… Sıcaktan bunalan çocukların bazıları ise çözümü Atapark’taki süs havuzlarına girerek buluyorlar…

İlçemiz Milas yaz aylarında özellikle ‘çok sıcak hava’sıyla hep gündeme geliyor.

Üstelik bu yıl ülkemiz genelinde yaz ayı sıcaklıkları genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Normal üstü sıcaklık değerleri her zamanki gibi Milas’ı daha da çok etkiledi.

Milas’ta yaşayan ve aşırı sıcak havalardan bunalan hemşehrilerimiz çözümü ya klimalı ortamlarda, ya havuzlarda ya da denizde serinleyerek buluyorlar.

Sokaklardaki çocuklar ise kendilerini serinletmek için farklı yollara başvuruyor. Bu yollardan biri de süs havuzları.

Çocukların süs havuzlarındaki hallerini gören bazı vatandaşlar bu görüntü karşısında mutlu olup gülüp geçse de, durumun tehlike arz ettiğini fark edenler çocuklara uyarılarda bulunuyor.

 

DİKKAT elektrik var! …

Süs havuzlarının en tehlikeli yönü, içlerindeki elektrik hatları. Havuzların içindeki aydınlatma unsurlarının çalışması ve havuz suyunun fskiyelenmesi ve sirkülasyonu düzenekleri de tabii ki elektrik enerjisiyle sağlanıyor. Bu hatlardaki olası bir kaçağın çok büyük acılara neden olabileceği unutulmamalı.

 

Ne yazık ki…

Bugüne dek ülkemizin değişik yerleşim yerlerinde bu uyarılara uymayıp süs havuzlarına girenlerin başına ne yazık ki kötü şeyler geldiğine ilişkin pekçok olay yaşandı. Daha çoğu çocuk olmak üzere süs havuzlarına serinlemek için girenler, elektrik akımına kapılarak can veriyorlar. Benzer acıların ilçemizde de yaşanmaması için yetkililerin ve ilgili kurumların da uyarıcı-önleyici önlemler alması gerekiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık