‘Darbe’ye geçit yok!

ÖNDER Haber -

‘Darbe’ye geçit yok!

15 Temmuz Cuma akşamı saat 22 sıralarında, önce “İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde Avrupa yakasına araç geçişlerinin askerlerce durdurulması ve Ankara’da alçaktan uçan uçaklar” haberleriyle duyulan, sonra sonra  “Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişimi” olarak anılmaya başlanan ‘kalkışma’, iktidar ve muhalefet partilerinin çağrılarıyla sokaklara, meydanlara dökülen yurttaşların da ülkemiz genelindeki kararlı duruşuyla, kısa sayılabilecek bir sürede engellendi.

“TSK içerisindeki Cemaatçiler” tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen ve yaygın olarak ‘darbe girişimi’ olarak adlandırılan çok olumsuz gelişmelere karşı, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de gösteriler düzenlendi …

 

Cumartesi sabaha karşı

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda eski-yeni siyasetçinin yurttaşlara ‘meydanlara çıkın’ çağrılarında bulunmalarının sonrasında kalabalık topluluklar bir anda, caddelerde, meydanlarda, havalimanlarında ‘kalkışmacı askerler’le ve askeri araçlarla adeta göğüs göğüse bir yakınlıkta karşı karşıya geldiler. Bu tablo içinde polislerin de giderek artan ölçüde rol almaya başlamalarıyla, bir yanda TRT televizyonunda ‘bildiri okutma’ adımı atılırken öte yanda ‘kalkışmacılar’ın pekçok noktada geri çekilmeleri yönünde gelişmeler yaşanmaya başlandı ...

 

Atapark’ta toplanıldı

Ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara’da olmak üzere ülkemizde bunlar yaşanırken iİlçemizde de yurttaşlarımız Atapark’ta toplanmaya başladı. Atapark’taki topluluğa, bir süre sonra AKP Milas ilçe binası önünde toplanan yurttaşlar da katıldılar.

Türk Bayraklarıyla alanı dolduran yurttaşlar; ‘Vur Vur İnlesin Pensilvanya Dinlesin’, ‘Recep Tayyip Erdoğan’, ‘Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle’, ‘Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’, ‘Milas Uyuma Demokrasiye Sahip Çık’, ‘Asker Kışlaya’, ‘Milas Uyuma Reisine Sahip Çık’, ‘Ezan Susmaz Bayrak İnmez’, ‘Vatan Sana Canım Feda’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Millet Burada Hainler Nerede’ sloganları attılar.

 

Kaymakamlık

makamında ...

Yaşanan olayların ardından Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas İlçe Emniyet Müdürü M. Cüneyt Yörükoğlu, Milas İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halit Çalmuk ile makamında bir araya geldi. Gürel, Gümüş, Yörükoğlu ve Çalmuk, süreci-gelişmeleri makam odasından takip ettiler.

 

Biz gerekeni yaptık ...

Bu sırada Kaymakam Fuat Gürel ile bir görüşme yapan bazı partililer daha sonra Atapark’a dönerek alanda bulunanlara yönelik konuşma yaptılar. Alandakilere hitabeden AKP Milas İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Güçlü, “Milaslı yetkililerle biraz önce görüşme yaptık. Ankara ve İstanbul dışında hiçbir yerde sorun yaşanmadığını ve girişimlerin de bastırıldığını söylediler. Biz bugün gerekeni yaptık. Parti gözetmeksizin alanlardayız. Allah herkesten razı olsun. Bizler vatanımıza bayrağımıza her zaman sahip çıktık” dedi.

 

Selalar okundu ...

Ülkemizin genelinde olduğu gibi ilçemiz Milas’taki camilerden de sabaha karşı saatlerde selalar okundu.

 

Fırınlar, marketler ve

bankamatiklerde

yoğunluk …

Bu arada, olupbitenler birçok vatandaşı tedirgin etti. Yurttaşlar, bankamatiklere, fırın ve marketlere koştu. Gece geç saatler olmasına rağmen bazı marketlerin satış yapmaya başlaması da dikkat çekti. Para çekebilmek için bankamatiklere koşan yurttaşlar ise bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı bankamatiklerin ise para vermediği görüldü.

 

Güvenlik önlemleri

arttırıldı …

Cuma gecesi sabaha kadar yaşanan hareketlilik Cumartesi günü boyunca sürdü. Ankara ve İstanbul ağırlıklı olmak üzere yaşanan darbe girişimine ilişkin alınan güvenlik önlemleri Milas’ta da üst düzeye çıkarıldı. Bu kapsamda Milas - İzmir karayolu üzerinde polis ekipleri tarafından 24 saat ilçemize giriş çıkış yapan araçlarda denetim başlatıldı. Ekipler, durdurdukları araçları incelerken, araç içerisinde bulunanların kimlikleri kontrol edilmeye başlandı.

 

Bir hakim gözaltına alındı

Darbe girişimi sonrasında TSK’da başlatılan gözaltı işlemleri ülkemiz genelindeki hakim ve savcılara da sıçradı. “FETÖ üyesi olduğu” iddiasıyla ilçemizde görev yapan bir hakim de gözaltına alındı.

 

Alemdar’ın kardeşi

şehit oldu

İlçemizde bir dönem İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan Deniz Alemdar’ın kardeşi Meriç Alemdar’ın da Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat binasına gerçekleştirilen saldırı sırasında şehit olan polisler arasında bulunduğu öğrenildi.

 

Cumartesi akşamı

Atapark’ta ikinci buluşma

Cumartesi akşamı birçok şehirde vatandaşlar yine alanlardaydı. Milas’ta da Atapark’ta toplanan yurttaşlar arasında bu kez Milas Kaymakamı Fuat Gürel, AKP Muğla eski Milletvekili Hasan Kökten, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve eşlerinin yanısıra birçok kamu kurumu yöneticisinin de yeraldığı görüldü.

 

“Tanklara boyun

eğmedik!”

Darbe karşıtı sloganlar atan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, “Demokrasiye sahip çıkmak için Cumartesi günü sabaha karşı da bu alanlardaydık, bu akşam da buradayız. Cuma günü akşam saatlerinden itibaren ülkemizde yaşanan olayları herkes yakından takip ediyor. Olaylar ilk başladığında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Marmaris’teydi. Bizler de hemen onun yanında yeralmak için yola çıktık. Orada yaşanılan olayları sizlere tarif etmem mümkün değil. Yaşadıklarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin darbelerle değil demokrasiyle yönetildiğini gösterdi. Olaylar sırasında sağduyulu davranan tüm polis, asker ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tanklara bu kez boyun eğmedik. İnşallah bundan sonra ülkemizde böyle olaylar yaşanmaz” dedi.

 

“Demokrasi bizim

insanımızın hak ettiği bir

yönetim şeklidir”

Daha sonra bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, yaptığı konuşmada ülkemizde geçmişte yaşanmış ve “inşallah bir daha yaşanmaz” denilen darbe olayı girişiminin yaşandığını belirterek, “Kötü bir girişim yaşandı. Bu girişim Türk halkının girişimiyle bertaraf edildi. Ülkemizde bir daha böyle darbelerin olmayacağı anlaşılmıştır. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. İnşallah bir daha bunlar yaşanmaz. Bir darbe girişimi sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de aralarında yeraldığı kamu binalarının ilk kez bombalandığına tanık oluyoruz. Demokrasi bizim insanımızın hak ettiği bir yönetim şeklidir. Herkes demokrasiye ve siyasete sahip çıkmalı. Darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün çok farklı bir gün yaşamış olacaktık. Farklı bir yönetimle yönetiliyor olacaktık. Ama çok şükür demokrasimiz devam ediyor. Bunda en büyük etken, siyasi görüş farklılıklarını yansıtmadan, Türk bayrakları elinde, demokrasi için meydanlarda olan sizlerin tavrıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bir süre daha Atatürk anıtı önünde bekleyen yurttaşlar daha sonra yavaş yavaş alandan ayrıldılar ...

 

MİTSO’dan mesajlar

Darbe girişimi ile ilgili olarak gazetemize ulaşan ilk yazılı tepki, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Meclisi Başkanı Mustafa Yüksel’den geldi.

Yüksel tarafından, “Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyorum. Darbe asla kabul edilemez. Seçilmiş meşru hükümetin ve seçilmişlerin yanındayım. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür” şeklinde dile getirilen bu tepkinin ardından Haber Merkezimize, ‘MİTSO’ imzalı şu mesaj ulaştı:

“Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Darbeler asla kabul edilemez. Demokrasiye sahip çıkıyoruz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık