Çökertme’nin de ev sahipliği yapacağı The Bodrum Cup’ta yarış heyecanı başladı…

​​​​​​​Ülkemizin önde gelen yelken yarışlarından biri olan The Bodrum Cup heyecanı gerçekleşecek olan yarışlarla start aldı. Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen yarışlarda yelkenciler derece kazanmak için çeşitli kategorilerde kıyasıya mücadele edecek.

Çökertme’nin de ev sahipliği yapacağı The Bodrum Cup’ta yarış heyecanı başladı…
  • 19 October 2022, Wednesday 9:56

Deniz ve yelken tutkunlarının heyecanla beklediği gün geldi çattı. American Hospital The Bodrum Cup’ın 34’üncü yılının ilk yarışının gerçekleşeceği Metro etabı 18 Ekim Salı günü (dün) saat 11:00’de Bodrum – Çökertme rotası için start aldı.

Etabın başlamasından önce protokol ve The Bodrum Cup organizasyonunun katılımıyla start çizgisine doğru hareket eden teknede, Bartın’da gerçekleşen maden patlamasında hayatını kaybeden madenciler ve yakın zamanda hayatını kaybeden gemiciler için saygı duruşunda bulunuldu ve çelenk töreni gerçekleştirildi. Törene The Bodrum Cup Organizasyon Komite başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Ali Murat Mahmat, Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Durmuk, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün katıldı.

Anma töreninin ardından verilen işaret ile birlikte 34’üncü American Hospital The Bodrum Cup yarışları ilk etap ile başlamış oldu. İşaretin ardından hareket alan yelkenliler Akdeniz’in maviliklerinde renkli görüntüler oluşturdu.

Dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum'da bir araya getiren festival, bu yıl yelkenlerini “Maviye Güç Katıyoruz” mottosuyla açıyor.  Metro Türkiye’nin Platinum sponsorluğunu üstlendiği ilk günün yarışı olan Bodrum-Çökertme yarışının ardından sırasıyla Kissebükü, Gümüşlük ve ardından tekrar Bodrum’a uzanarak tamamlanacak.

Festivalin son yarışı olan Anadolu Sigorta etabı ise 23 Ekim Cumartesi günü Bodrum’da başlayıp Bodrum’da son bulacak. Son etabın tamamlanmasıyla birlikte Ağanlar Tersanesi’nde ödül töreni düzenlenecek ve ardından Athena konseri ile festivale unutulmaz bir kapanış yapılacak.

Yarışçılar bugün Çökertme-Kissebükü etabına başlayacak..

The Bodrum Cup’a Çökertme etabıyla 2. kez dahil olan Milas Belediyesi; güneşi, denizi, rüzgârı, coşkuyu, heyecanı, umudu birleştirecek organizasyonda yer almanın heyecanını yaşıyor. 18 Ekim Salı günü yapılan Bodrum-Çökertme etabından sonra, bugün ise Çökertme-Kissebükü etaplarıyla The Bodrum Cup’ta yer alacak olan ilçemiz, derece için mücadele edecek olan yelkencilere ev sahipliği yapacak.

Çökertme etabıyla American Hospital The Bodrum Cup’a bu yıl ikinci kez dahil olduklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin kıyı şeridi en uzun ilçelerinden biri olan Milas, böylesine önemli bir yarışın parçası olmaktan mutluluk duyuyor. Heyecan ve coşkuyu Milas’ın mavisinde kucaklıyoruz. Bu büyük ve önemli organizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, tüm yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık