Çomakdağ Kızılağaç yağlı pehlivan güreşleri ses getirdi

​​​​​​​Ata sporu yağlı güreşlerine aşina olan kendi ceplerinden büyük paralar harcayarak ata sporu yağlı pehlivan güreşleri tertip ederek, bu sporun ayakta kalmasını sağlamak için Çomakdağ Kızılağaç köyünde, geçtiğimiz Cuma gecesi Yaşar Keskinateş çocuğunun sünnet töreni çerçevesinde, Türkiye’nin tanınmış baş pehlivanlarını getirerek büyük bir güreşe ev sahipliği yaptı.

Çomakdağ Kızılağaç yağlı pehlivan güreşleri ses getirdi
  • 24 August 2022, Wednesday 11:32

 Çomakdağ Kızılağaç er meydanında yapılan, yüzlerce güreş severin ilgi ile  takip ettiği yağlı pehlivan güreşlerinde, 1. Kocaeli bölgesinden Hüseyin Gümüşalan olurken 2. Faruk Akkoyun, 3. Tanju Gemici ve Kaan Kaya oldu. Güreşin kule hakemliklerini Servet Yıldız, Bekir Seçim yaparken, müsabakanın meydan hakemleri Milaslı Abdullah Aldemir, Erkan Uysal ve Mehmet Yıldırım oldu. Baş pehlivanların yer aldığı güreşin cazgırlığını Salih Bozan ve Şerif Ali Esen yaptı. Yağlı pehlivan güreşlerine kadınların da ilgi gösterdi.

Müsabaka başladıktan sonra her zaman sporcunun ve güreşçilerin yanında olan Milas Belediye Başkanı Avukat Muhammet Tokat, yardımcısı Mehmet Ateş, CHP İlçe Başkanı Avukat Tüze Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte er meydanına geldi. Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve ekibi uzun süre alkışlandı. Müsabakaları yöneten cazgırlar, Milaslı Milli Güreşçi Hasan Ölmez’i anons ederek, seyircilere alkışlattı. Güreş müsabakaları sabaha kadar sürdü.

HABER Sercan Ergin

 

Editör: Sercan Ergin
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık