Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Corona önlemleri gevşetilmemelidir..

Yaşanan kalabalığa karşın korkulacak bir durum yok.. Milas’ta Covid Yoğun Bakımı’nda hasta yok..

Corona önlemleri gevşetilmemelidir..
  • 24 July 2021, Saturday 13:50

9 günlük bayram tatili nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından, ülkemizin en güzel tatil bölgelerinden biri olması nedeniyle Muğla’ya çok büyük bir mistafir akışının ollduğu herkesin bilgisi dahilinde. Bu nedenle, Covid-19 pandemisinin en fazla yayılma imkanı bulduğu bir ortam. Her ne kadar Muğla, başarılı ve yaygın aşılamalar ve önlemlere büyük ölçüde uyulması sonrası, uzun sure ülkemizin tek mavi bölgesiyken, bu bayram tatili sırasındaki aşırı kalabalığın ve önlemlere uymaktan vazgeçildiğini gösteren manzaraların artmasının, bölgemizde Covid’I tırmandıracağı şüphelerini artırmıştı. Bakanlığın yayınladığı risk haritalarnıda da yine Covid tehlikesinin arttığı görülüyordu. Bu nedenle pek çok vatandaş, sosyal medya hesaplarından bu haritaları yayınlayarak, vatandaşları önlemlere sıkı sıkı uymaya ve aşılarını olmayanları aşı olmaya çağıran paylaşımlarını görüyoruz.

Gerçekten de bizim de bayram süresince Milas’ın Ören-Güllük-Kıyıkışlacık gibi tatil bölgelerinde ve hemen yanıbaşımızdaki Bodrum’daki aşırı kalabalığı görünce ve insanların, artık uzun süredir kaldıkları baskılanmaya karşı bir patlayış mı olduğunu düşündüren maske kullanmama ve diğer önlemlere riayet etmeyen tavırları, herkes gibi bizi de düşündürüyordu.

Ancak yetkililerle görüşünce, bölgemiz tarihindeki bu kadar büyük bir tatil göçüne ilk kez rastlanıyor olmasına karşın, Covid 19 vakalarında büyük bir artış olmadığını da gördük.

İzan hastanesinde Temmuz’un başlarında yapılan testlerde pozitif vakaya rastlanmazken, 13-15 Temmuz’dan sonra, 15-20 testten ancak birinde pozitif vakaya rastlanmayabaşlanmış; yani küçük de olsa bir artış görünüyor. Milas Devlet Hastanesi’ndeki son durum ise şöyle. Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle, Covid yoğun bakım servisinde kimse yok, yani boş. Covid servisinde ise bir hastanın bulunduğu öğrenildi. Yetkililerden biri, “çok şükür, yaşadığımız bu kalabalık nedeniyle, korkulacak bir durumda değiliz. Umarım, bu kalabalık geçtikten sonra, pozitif vakalarda önemli bir artış olmaz. Bayramı bitirdik, ama inanın hepimiz yaşadık, gördük, önlemlerde büyük bir gevşeme oldu dışardan gelenlerle birlikte ve müthiş ve korkulacak bir kalabalıkla karşılaştık, ama Covid vakalarında şu anda tek-tük vakaların dışında önemli bir artış yok. Hastanelerimiz Covid vakaları nedeniyle değil, artan trafik kazaları nedeniyle daha bir doluluk yaşadı bu bayram” dediler.

AŞILAMANIN ÖNEMİ Mİ?

Bayram sonrası çizilen bu tablo, Muğla’da aşılamanın büyük bir oranda gerçekleşmiş olmasının, Covid’in yayılma hızını etkilediğini gösteriyor gibi. Ancak yetkililer, Covid pandemisinin, yaşanan mutasyonlar nedeniyle asla hafife alınmaması gerektiğini ve maske, mesafe, hijyen gibi kurallara uymaya devam etmenin büyük bir öneme sahip olduğunu belirtiyorlar. Bir de bu zamana kadar çeşitli nedenlerle aşı yaptırmayanların da bir an once aşılarını yaptırmalarının, Covid’e karşı zafer kazanmada önemli olduğunun altını çiziyorlar.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık