Corona’da Tablo Düzeliyor.. Ama Yetmez..

Son tedbirlerin ve vatandaşların duyarlılığı ile Hayat Eve Sığar uygulamasındaki pandemi haritasında Milas’ın risk rengi kırmızıdan yeşile dönmeye başladı. Tedbirlerin sonuç verdiğini ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, bu durumu görmenin sevindirici olduğunu ancak olumlu ivmenin kaybedilmemesi için tedbirlere eksiksiz uymanın önemine dikkat çekti.

Corona’da Tablo Düzeliyor.. Ama Yetmez..
  • 23 December 2020, Wednesday 9:34

Geçtiğimiz yıl aralık ayında çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de 11 Mart tarihinde ilk vakayla kendini gösteren koronavirüste, aşı çalışmaları ve diğer bilimsel çalışmalar devam ediyor.  Aşıda sevindiren haberler peş peşe gelirken virüsün mutasyona uğradığına yönelik haber, tüm dünyada endişe ve tedirginlikle karşılandı. İngiltere'den gelen virüsün yeni mutasyonuyla yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz haftalarda ülke genelinde olduğu gibi Milas’ta da Hayat Eve Sığar uygulamasındaki pandemi yoğunluğu haritasında risk durumu kırmızı seviyesindeydi. Koronavirüsle ilgili alınan tedbirler sonuç vermeye başladı.

TEDBİRLER MİLAS'I YEŞİLE ÇEVİRİYOR

Milas’ta da virüs yoğunluğu haritası geçtiğimiz haftalarda kırmızıyken son günlerde risk alanlarının yeşile döndüğü gözlendi.

Virüsle mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Milas Kaymakamı Eren Arslan, risk yoğunluğundaki olumlu gelişmeyi yorumlayarak uyarılarda bulundu.

“Kıymetli hemşehrilerim, Covid-19 salgını ile mücadelemiz devam ediyor. Vaka sayılarını düşürebilmek için alınan tedbirlerimizin sonuç vermeye başladığını görmek sevindirici olsa da bu ivmenin devamı için tedbirlerin eksiksiz uygulanması çok önemli.” diyen Kaymakam Arslan,  tüm vatandaşları kalabalık oluşturacak durumlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulunarak şunları kaydetti:

“Bu bağlamda:

*Mahallelerimizde cenaze namazlarının vefat edenin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasını,

*Evlerde gün, misafir ziyareti, mevlid, taziye ve yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklerin KESİNLİKLE yapılmamasını önemle rica ediyorum...”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık