Ödüllü bir kitap okuma projesi!

“MİLAS EVDE OKUYOR”      

Ödüllü bir kitap okuma projesi!
  • 23 December 2020, Wednesday 9:26

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk ve ortaokul öğrencileri için yeni ve güzel bir kampanya başlattı. “Milas Evde Okuyor” projesi ile, evlerinde kapalı kalan çocukların, dersleri dışındaki zamanlarında daha fazla kitap okuyarak, zamanlarını verimli geçirmelerini hedefliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüz tarafından ilkokul 2.3.4. sınıflar ile ortaokul 5. 6. ve 7. sınıflarımıza yönelik Milas Evde de Okuyor Projesi yürütülecektir. Salgın sürecini avantaja dönüştürmeyi amaçlayan projeyle kitapları okuyan çocukların, evde nitelikli zaman geçirip hem de insanların bireyselleştiği ve sanallaştığı salgın sürecinde yaşanan bu olumsuz etkiyi kitap okuma saatleriyle kırmaları hedeflenmektedir. Kitap okuma alışkanlığı düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırılacaktır. Bu durum yeni programlar çerçevesinde ders başarısının artışı, hayata bakış açısında genişleme, okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip olmalarını sağlayacaktır.

Proje kapsamında ilçe komisyonumuz tarafından belirlenen kitaplar öğrencilerimiz tarafından okunduktan sonra ilçemizde dijital ortamda muhtelif tarihlerde sınavlar yapılacaktır. Sınavlar sonucunda Yarışmada Her kategoride ilk 3’e giren öğrencilerimize hediyeler verilecektir.”

Proje ve okunacak kitaplar hakkında daha geniş bilgi almak ve katılmak için milas.meb.gov.tr adresine girilecek. Proje kapsamında okunacak kitaplarla ilgili sınavlar ise, 28 Ocak, 25 Şubat, 25 Mart, 29 Nisan, 27 Mayıs ve 17 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık