Cumhur İttifak'ından katı atık itirazı

AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı olarak 2021 Yılı Katı Atık Ücret Tarifesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekerek, Milas Belediyesi’nin Milas halkına reva gördüğü tarifeyi kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını belirtti.

Cumhur İttifak'ından katı atık itirazı

Cumhur İttifakı olarak MHP Milas İlçe Binası’nda gerçekleşen basın açıklamasına; MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik, Belediye Meclis Üyeler; Mevlüt Kiriş, İlhan Şimşek, Sinan Erbey, Hürol Önder, Hasan Çemrek’in yanı sıra her iki partinin bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde kısa bir açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Ünlüsoy, “2021 Yılı bütçe çalışmaları sırasında komisyonlarda da birçok yanlış bulduğumuz, Milas halkının yararına olmadığını düşündüğümüz noktalara itiraz ettik. Ancak CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla 2021 yılı bütçesi kabul edildi. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hemşerilerimizin aleyhine olan her konuyu gündeme taşıyacak ve halkı bilgilendireceğiz” diyerek sözü, ittifak ortağı AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik’e bıraktı.

Kendilerini ağırlayan MHP ilçe teşkilatına teşekkür eden İlçe Başkanı Çelik ise şöyle konuştu:

“Bazı konular vardır ki bunun siyasetle bir ilgisi yoktur. Her şeyden önce bizim Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat veya Millet İttifakı temsilcileriyle de şahsi bir meselemiz yoktur. Seçilmiş siyasetçiler olarak bizim ortak amacımız halka hizmet etmektir. Bu hususun böyle bilinmesi gerekiyor.”

Başkanların yaptığı açıklamanın ardından Milas Belediyesi Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sayın İlçe başkanım, değerli yönetim kurulu üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, basınımızın güzide temsilcileri ve değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün 2020 Yılı içinde Cumhur ittifakı Meclis üyelerimizin, Belediye Meclisinde Milas halkının yararına neler yaptığını kamuoyu ile paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız.

2021 Yılı Evsel Katı Atık ücret Tarifesi 7 Aralık 2020 Pazartesi günü yapılan olağan meclis toplantısında MHP ve AK Parti yani Cumhur İttifakı belediye meclis üyelerimizin ret oylarına karşılık, Millet İttifakının evet oyları sonucu oy çokluğu ile meclisten geçmiştir. Plan ve Bütçe Komisyon üyemizin tavsiyeleri dikkate alınmamıştır. Özellikle de Belediye hudutları ve Mülga Köy Yerleşik Alanda bulunan konutlardaki fahiş artış gözden tekrar geçirilmelidir. Cumhur ittifakının tek düşüncesi Milas Halkıdır. Çoğu yerleşim yerlerine ulaşım bile yokken evsel katı atık ücretinin alınması uygun değildir. Sadece su aboneliğinin olması ile fiyatlar su faturalarına otomatik olarak yansıtılmaktadır. Ayrıca su faturaları köyden mahalleye dönen mahallerde dört ayda bir sayaç okuması yapılmaktadır. Bu olay köylülerimizi zorda bırakmaktadır.

Halkçı olduğunu söyleyen bir belediyenin halkı düşünmemesi kendileriyle çeliştiklerini göstermektedir.

Genel olarak maliyetleri incelersek, 2020 yılına göre Araç kiralama giderlerinin 1,64 kat telefon ihale ilan vb. giderlerin 3,5 kat civarında artığı tablolarda görülmüştür.

Ayrıca eşitlik ilkesini bünyesinde barındırması gereken bir belediyenin çöp toplama işini fiilen uygulayan personel ile masa başında bu işi yönetenlerin maaşları arasında 3 kat civarında maaş farkı vardır.

Net toplam sistem maliyeti 2020 yılına göre %14,53 oranında artarken Evsel katı atık ücreti özellikle Milas Belediye hudutlarındaki mahallerde % 20 ve Mülga köy yerleşik alanındaki konutlarda %25 civarında artış yapılmıştır.

Milas belediye hudutlarındaki mahallelerde Aylık 15 TL’den 18 TL’ye, Mülga köy yerleşik alanındaki konutlarda Aylık 12 TL’den 15 TL’ye Yükselirken, yine bankalar, benzin istasyonları, AVM, süper marketlerin metre kare başına Yıllık 18 TL’den 12 TL’ye Düşürülmüştür ve bazı alanlarda 2020 yılına göre herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Tabi ki talebimiz hiçbir yere artırım yapılmaması noktasındadır ancak bir yere %20-%25 zam yapılırken, başka yerlere de özellikle de ticari faaliyetlerin daha yoğun yaşandığı alanlarda daha da indirme gidilmesi anlamsız olup geçen yıl yapılan tarifeyi de zan altında bırakıp tereddütlü bir noktaya getirmiştir.

Başta da belirttiğimiz gibi bizim önceliğimiz Milas halkıdır. Bu tarife konut sahibi olan vatandaşlarımıza fazladır. Tarifeye ‘EVET’ diyenleri önce vicdanlarına sonra Milaslı hemşerilerimize havale ediyorum.

Dikkat çeken bir başka nokta ise geçen yıl 15 gün askı süresi verilirken bu yıl bu süre 7 gün olarak kısaltılmıştır.

Cumhur ittifakı olarak geçen ay meclis toplantısında Arkeolojik ve kentsel sit alanlarındaki yenileme alanlarının belirlenmesi çalışmaları için komisyon kurulması talebimiz oy birliği ile Aralık meclisinde gündeme alınmış ve komisyon üyeleri belirlenmiştir. Milas medeniyetler şehri olup her yerinden tarih fışkırmaktadır. Özellikle de şehir merkezindeki bazı yapılar vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit etmektedir. Bu alanların güvenlik tedbirlerinin alınması öncelikleri olmalıdır.

Yine Kasım ayı meclisinde gündeme gelen mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait Koru Mahallesi’nde 102 ada, 311 parseldeki 7085 metre karelik alanın demirbaşları ve ekipmanları ile kiralama talebini komisyona havalesini uygun gördük. Komisyon çalışmalarında havalenin doğru bir karar olduğunu daha da iyi anladık. Çünkü bu alanın İmar barışı çalışmalarında Milas Süt Birliği tarafından yapı kayıt belgesinin alındığı belgelenmiştir. Milas’ta başarılı çalışmaları ile 4 bin üreticiye hizmet veren birliğe destek olmak biz siyasilerin önceliğidir. Milas Belediyesi’nin de bu konuda üzerine düşeni bir an önce yapıp üreticilerimizi ve birlik yöneticilerimizi rahatlatmasını tavsiye ediyoruz.

Bugün partimizde bizle olan Cumhur ittifakı AK Parti ilçe başkanım Emin Çelik’e, meclis üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize, siz değerli basın mensuplarımıza ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ederim.”

“GÜLLÜK 3. TOKAT DÖNEMİNDE DE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Yapılan açıklamanın ardından Meclis Üyesi Sinan Erbey ise Güllük ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Meclis Üyesi Erbey, “Ne yazık ki bugüne kadar defalarca gündeme getirdik. Güllük hizmet anlamında çok şeyi hak ediyor dedik ancak ‘Üvey evlat’ muamelesi görmeye devam ediyor. Sahil bandında insanlar yürüyemezken, sokak lambalarının bile yanmadığı mahalle merkezinde, özellikle bayanlar gece sokağa çıkmaya korkuyor.

Bugüne kadar hizmet anlamında yapılan ne varsa tamamı bugün Muğla Milletvekili olan geçmiş dönem Güllük Belediye Başkanı Yavuz Demir zamanında yapılmıştır. Döşenen parke taşları bile o günlerden kalmıştır.

Güllük halkı artık hizmet bekliyor. Bu işin siyasi bir tarafı yok. Derdimiz sadece hak ettiğimiz hizmeti almak. Güllük halkı üvey evlat muamelesini hak etmiyor” diye konuştu.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık