Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere verilecek:

ÜÇ AY 1000'ER TL DOĞRUDAN  KİRA DESTEĞİ OLARAK İSE 750 VEYA 500 TL HİBE...

Esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere verilecek:

Koronavirüs salgını sürecinde işleri, işletmeleri zarar gören "vergiden muaf" esnaf ve sanatkara, ticari kazançları "basit usul"de tespit edilenlere ve gerçek kişi tacirlere T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanacak program çerçevesinde hibe desteği ile kira desteği verilecek.

23 Aralık tarihli ve 31343 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak program çerçevesinde üç ay boyunca ayda 1000'er TL hibe, 750 veya 500 TL de kira desteği yapılacak.   Doğrudan hibe desteklerinden Covid-19 salgınından işleri, işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı, vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen ve Bakanlık tarafından tespit edilen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler yararlanabilecek.

Hibe desteği, üç ay boyunca ödenmek üzere aylık 1000 TL ve büyükşehir olan illerde, yine üç ay boyunca aylık 750 TL, diğer illerde ise aylık 500 TL kira desteği olarak uygulanacak. Kira hibe desteği, işyerinin kirasının hibe desteği tutarının altında olması  durumunda işyeri kira bedeli kadar olacak.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık