Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları  Muğla etabı tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dış İşleri Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından Türkiye Yelken Federasyonu 2021 yılı faaliyet programı kapsamında organize edilen Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla etabı sona erdi. 25 Haziran’da Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın start vermesiyle yarışa başlayan ekipler; Marmaris-Bodrum parkuru boyunca çekişmeli bir mücadele vererek, Muğla etabı yarışlarını 26 Haziran günü Bodrum’da tamamladılar.

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları  Muğla etabı tamamlandı

Halikarnas Kupası için verilen mücadele çekişmeli geçti rekor sürede bitti

Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Hollanda ve Türkiye dahil 6 ülkeden 37 ekibin kayıt yaptırdığı Yarışta, ulusal ve uluslararası 300’ü aşkın yarışçı, 8 grupta yarıştı. Dünyanın en özel destinasyonlarından Marmaris-Bodrum rotasında Halikarnas Kupası için mücadele verilen Yarış boyunca Bodrum, Datça ve Marmaris’in eşsiz güzellikteki koyları, Knidos Antik Kenti’nin tarihi dokusunun maviyle buluştuğu muhteşem manzarası Muğla’nın eşsiz güzellikleri Yarışçılara eşlik etti. DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla etabı,  27 Haziran Pazar günü Bodrum Kalesi’nde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla etabıyla ilgili bilgi veren İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu  “Muğla, tarihi, doğal güzellikleri ve tesisleriyle dünya standartlarında bir marka. Bu organizasyonla ülkemizin pozitif imajına katkı sağlamak, hem de Muğla ilimizin tanıtımına katkı sağlamayı çok önemsiyoruz. İlerleyen yıllarda bu yarışın başta Akdeniz olmak üzere tüm dünyada büyük ilgi uyandırması ve en prestijli yarışlar arasında yer alması en büyük hedefimiz. Ayrıca sporcu anlamında, ekipler anlamında bu yarış oldukça zorlu bir yarıştı. Ekipler 125 deniz millik bir rotayı akıntı ve denizin dalgalarına, rüzgâra karşı kat ettiler. Bence Avrupa’nın sayılı yarışlarından biri” açıklamasında bulunarak kazanan ekipleri kutladı.

Ödül töreni kapsamında gerçekleştirilecek konser programı Marmaris İçmeler bölgesinde meydana gelen orman yangınında görevli Görkem Hasdemir’in şehit olması nedeniyle iptal edilerek, kupa takdiminin ardından sona erdi.  

Yarışların İstanbul etabı 29-31 Ekim 2021’de

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak İstanbul etabında, ‘’İki kıtada yaşayan şehir’’ adıyla göz kamaştırıcı güzellikteki Boğaziçi’nde, Cumhuriyet Kupası (İstanbul Boğazı), Mavi Vatan Kupası (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Caddebostan parkuru) yarışları düzenlenecek. İstanbul etabı 31 Ekim’de görkemli ödül töreni ile sona erecek.

Dünyanın dört bir yanından katılacak yelkenli tekneler ve yüzlerce yarışçının şampiyonluk için mücadele vereceği iki etabın sonunda, toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık