Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümü Milas Atapark’ta düzenlenen törenle kutlandı. Dünkü törende konuşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.” dedi. Resmi tören Atapark’ta saat 11:00 sularında sona ererken, Milas Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüş ve müzikli, davul zurnalı etkinlik, akşam saatlerinde yapılacaktı. Gazetemiz baskıya verilirken, etkinlik devam ediyordu. Konuyla ilgili haberimizi yarınki gazetemizde bulabilirsiniz.

Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün saat 10.00’da Milas Kaymakamlığı binası önünde Milas Kaymakamı Eren Arsan’ın bayram tebriklerini kabulü ile başladı.

İlçe protokolünün bayramlaşmasının ardından Atapark’ta tören düzenlendi. Törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın yanı sıra Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, Baro Temsilcisi Av. Ozan Güngör, Milas Emniyet Müdürü Erman Akkaya, Milas Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Zafer Öker, gazilerimiz, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan tören, Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

“Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu gözümüzün nuru Cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıldönümü. Bu anlamlı gün vesilesi ile öncelikle; Milletimizin şanlı yürüyüşüne önderlik etmiş olan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Arslan,  “Millet olarak yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun, Daim olsun… İlelebet yaşasın…” dedi.

“CUMHURİYET 97 YIL ÖNCE ‘HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’ ÜLKÜSÜYLE İLAN EDİLDİ”

Cumhuriyetin 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan 97 yıl önce “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ülküsü doğrultusunda ilan edildiğine vurgu yapan Kaymakam Arslan, günün anlam önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet, aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şekli olmuştur. Ulu Önder Atatürk’ün ifadesiyle: ‘’ Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.’’

İnanıyorum ki aziz milletimizin her bir ferdi, milletimizin küllerinden yeniden doğduğu bu özel günü büyük bir coşku ile idrak etmekte ve en samimi duygularla kutlamaktadır.

Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla, tırnaklarımızla kazıyarak, ilmek ilmek işleyerek kurduğumuz cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve güçlü bir devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, cumhuriyet ile birlikte hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirerek dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Türk insanı, cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun, hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun bilincindedir.

Elbette ki devlet olarak, millet olarak ulaşmamız gereken daha nice hedefler, yapmamız gereken daha nice büyük işler var. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır, öyle görünüyor ki çıkarmaya da devam edecektir.

Lakin attığı adımlardan ve mücadelesinden geri durmak, bu asil milletin bir vasfı değildir. Kirli oyunları boşa çıkaran feraset ve cesarete sahip bu asil millet, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, düşmanın hain girişimlerini daima bertaraf etmiş ve etmeye de devam edecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hainlerin üzerimizdeki planları bozulmaya mahkûmdur. Çünkü bu milletin yüreği, Akif’in “toplu vurdukça sineler, onu top sindiremez” dediği gibi, her daim birlik ve beraberlikten yana atmaktadır.

Saygıdeğer hemşehrilerim,

Bilindiği üzere ülkemiz, yıllarca belimizi büken terör belasının yanında son yıllarda siyasi ve ekonomik saldırılara da maruz kalmış ve bu saldırılara karşı mücadele vermektedir.

Nitekim son olarak birçok dış düşmanın desteği ile 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi, asil milletimizin dirayetiyle geri püskürtülmüş; Milletimiz demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün ifadesiyle:’’ Türkiye Cumhuriyeti ilelebed payidar kalacaktır.’’

Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, güçlü ekonomimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olarak örnek teşkil etmekte,  milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçleri ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmektedir.

Yaşadığımız bu kritik coğrafyadaki mevcut tüm olumsuzluklara rağmen;  ortak tarih, ortak kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanan temeller üzerinde yükselen cumhuriyetimiz sayesinde bu topraklar üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımız, tasada ve kıvançta bir ve bütün olmuştur.                             

Dahası, büyük bir millet ve devlet olmanın gereği olarak ecdadı gibi milyonları aşan vatansız insanlara kucağını açmış, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkmış, zalimin karşısında olmuş, yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymaya çalışmıştır.

Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan aziz milletimiz, cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe daha iri ve diri olma azmimizi yenilemektedir.

Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insani değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız.

Bu inançla, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman ecdadımızı, aziz şehit ve gazilerimizi milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacağız ve asla unutmayacağız.

Biliyoruz ki; ay yıldızlı şanlı al bayrağımızın altında vakit; tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit, akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir.

Sevgili gençler,

Atatürk; “cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz” diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz.

Ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen, dünya milletler ailesinin bir üyesi olarak, dünya ile paralel yaşamayı becerebilen, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.

Size güveniyoruz, size inanıyoruz ve ümit ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ilerilere götürecek gençlik yetişmektedir.

Bundan bir asır önce Milaslılar nasıl kenetlenerek, bir olarak yurdumuzu düşman işgalinden temizlediyse, bugün de geçmişten aldığımız güçle istiklalimizi muhafaza etmek, istikbalimizi temin etmek için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Devletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri istikametinde hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta; cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  dünden bugüne şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.

Büyük Türk milletinin ve siz Milaslı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı candan kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmanın ardından kürsüye gelen öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin şiirleri okudu ve tören yağmur çiselemesine karşın ara verilmeden, bir öğrencinin bireysel Zeybek gösterilerisiyle sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık