“Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Cumhuriyetimizin 97. yıldönümü nedeniyle AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir, AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökçen, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, günün anlam ve önemi anlatan mesajlar yayınladı.

“Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin 97. Yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Vali Tavlı mesajında şunları belirtti:

“Aziz Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, vatanına, bayrağına, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı 1919’da çok zor koşullar altında başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı tarihte benzeri görülmemiş büyük bir zaferle taçlandırmıştır. Büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile kurduğumuz Cumhuriyetimizi, 2023 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla da bir üst seviyeye çıkartacağız.

29 Ekim günü, Türk milletinin ortak değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır.

Bugün geldiğimiz noktada; Cumhuriyetimizin değerlerine sımsıkı sarılarak, büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemizin büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim ve kültür alanındaki atılımları ve kat ettiği büyük mesafe şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Cumhuriyetimizin 97.kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” 

Osman Gürün Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı..

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 97. Yaşı için kutlama mesajı yayımladı.

Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet’in Atatürk’ün fikirleri ve devrimleri ile Anadolu topraklarına kök saldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün ilelebet bu topraklarda yaşayacağını, hiçbir kuvvetin bunu silemeyeceğini belirtti ve Cumhuriyet’in 97.yaşını kutladı.

Cumhuriyet Atatürk’ün Fikirlerinde Hep Vardı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Genç ve idealist bir subay. İleri görüşlü, memleketin her karış toprağını ve en önemlisi de insanını çok iyi tanıyan bir vatansever. İşgal altında ve yönetenlerin hıyanet içinde olduğunu gören, ülkesini yine ulusun kararlığının ve azminin kurtaracağını bilen bir komutan. Türk Milleti’nin cesareti ve fedakarlığı ile neleri başarabileceğinin en güzel örneklerini bizzat yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk daha vatan toprakları düşmandan kurtulmamışken Cumhuriyet’i fikirlerine yerleştirmişti. Halkın kendi kendini yönetmesi, hür iradesi ile fikirlerini ortaya koyabilmesi, kayıtsız, şartsız ulus egemenliği Cumhuriyet ile olabilirdi. Kuvayi Milliye’nin cesareti, işgal altında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin özgürlük haykırışı, 1921 Anayasa’sının 1.maddesindeki “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yönetim biçimi halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır.” ilkesiyle Cumhuriyet’i tarif etmiş ve 29 Ekim 1923’de Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet’i ilan etmiştir.” dedi.

1923’den sonra Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri ile bu topraklarda çok şeyin değiştiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Cumhuriyet’in ilelebet bu topraklarda Atatürk’ün aydınlığı ile yaşayacağını belirtti. Başkan Gürün; “Cumhuriyet, halk, hür irade, özgürlük, demokrasi, adalet, kadın erkek eşitliği, seçme ve seçilme hakkı, eğitim, tarım, sanayi, fabrika, yerli ve milli olabilmek demektir. Cumhuriyet fikri, irfanı ve vicdanı hür nesillerle çağa ayak uydurmak ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmak demektir.

Cumhuriyeti’mizin 97.yaşında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilke ve devrimleri ile dünümüzü, bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir özlem ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramı’mızı büyük bir coşku ve gururla kutluyorum.” dedi.

Milas Belediye Başkanı’nın Mesajı

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle:

“Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’in, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen iradenin 97. yılı.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Şavaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet bir milletin, yeniden doğuş öyküsüdür. Nene Hatunların, Hasan Tahsinlerin, Sütçü İmamların sesi, tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir.

Cumhuriyet, bir toplumu ulus statüsüne kavuşturan; bireyi, tebaadan yurttaş konumuna yükselten bir aydınlanma devrimidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sorumluluğumuz, bizlere emanet edilen Cumhuriyet değerlerini ilelebet yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır.

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet; benim, senin, hepimizindir.

İlk olarak bizlere bu bayramı emanet eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehit ve gazilerimizi, şükran ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.

Yaşasın Cumhuriyet !”

 

Milletvekili Yavuz Demir’in Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’inci kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Demir, mesajında cumhuriyetin Türk milletinin ruhuna en uygun yönetim biçimi olduğuna işaret etti.

Demir, mesajında, “Milletimizin binlerce yıllık devlet geleneğinin son fidanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümünün coşkusunu ve heyecanını, en önemlisi de gurur ve iftiharını bugün milletçe idrak ediyoruz.

Şanlı geçmişimizin ve bu ülkeyi kuran milletimizin sahip olduğu inanç ve güçle İstiklal Mücadelesinde gösterdiği başarının temelinde yatan birlik ve beraberliğimiz, bugün ülke ve bölge olarak ateşten çemberden geçtiğimiz bu dönemeçte ve sonrasında önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine ihtiyacımız olan kudrettir. Ruh kökümüze olan bağlılığımızı ve manevi - milli kimliğimizi muhafaza ederek, millet – devlet bütünlüğü içerisinde birlik beraberliğimizi sürdürerek Türkiye Cumhuriyeti’nde her zorluğun üstesinden geleceğimiz inancı içindeyim.” dedi.

Türk milletinin ruhuna en uygun yönetim biçiminin cumhuriyet olduğuna yürekten inandıklarını aktaran Demir, “Dünyanın söz sahibi önde gelen ve mazlumların da yükselen sesi olarak öne çıkan devletimizin her zaman daha yükseklerde yer alabilmesi için mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Cumhuriyetin, aziz Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi olduğuna yürekten inanıyoruz. Milletimizin bugün içinde bulunduğu ve eşine az rastlanır bu birlik beraberliği de cumhuriyetimize borçluyuz.” dedi.

Demir,” ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ sözüne olan inancımızla, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, başta Muğlalı hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygı sunuyorum.” İfadeleriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da mesajında, “Bağımsızlık, özgürlük, çağdaşlık, eşitlik,  hak, hukuk gibi ulvi kavramları bünyesinde barındıran Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Muğlalı hemşerilerimizin ve Yüce Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.

 

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun Mesajı

CHP Muğla İl Başkanı Zeybekoğlu mesajına “97. Yılında Yaşasın Kimsesizlerin Kimsesi Cumhuriyet!” sözleriyle başlayarak, şunları belirtti:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, anti-emperyalist Kurtuluş Mücadelemizin yürütücüsü, , özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden  Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." ilkesiyle perçinlediği, "kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyeti'nin" 97. Yılını, bütün vatandaşlarımıza eşitlik, özgürlük ve adalet getiren bir yıl olması dileğiyle kutluyoruz.
Cumhuriyet'in üzerinde yükseldiği fikir, mevcut Anayasada da vurgulanan "demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti" anlayışıdır.
Partimiz, 37. Kurultayı’nda kabul ettiği, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde, Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırma görevini önüne koymuştur.  
Vatandaşlarımız kalıcı huzur ve adalet talebine ancak Cumhuriyet'imizi demokrasi ile taçlandırdığımızda ulaşılabilecektir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir" uyarısına rağmen, AKP İktidarı  üretmeyen, savurgan, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlemektedir.
Vatandaşlarımızın pandemi ile katmerlenen ekonomik kriz altında ezilmesinin nedeni budur. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde ve eşsiz iradesiyle Milli Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla tamamlamış ve Cumhuriyet'i kurmuş olan ülkemiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir. Türkiye, cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı halkımızın  verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.
Nasıl cumhuriyet kurulurken kimseden izin alınmadıysa, bizler de bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlarken kimsenin iznini beklemeyiz! Tüm örgütlerimiz, sosyal mesafe kurallarına uyarak  Cumhuriyet Bayramımızı layıkıyla kutlayacak, “Yaşasın Cumhuriyet” diye alanlarda haykıracaktır.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık