Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Cumhuriyeti yaşatma sorumluluğunu ve bilincini taşımak zorundadır”

​​​​​​​Genel Başkan Meral Akşener ve arkadaşları tarafından 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti, kuruluşunun 5’nci yıldönümünü yurt genelinde olduğu gibi Muğla ve tüm ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutladı. Partinin Milas İlçe Teşkilatı da, 5’nci kuruluş yıldönümünde Atapark’ta, Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundular.

“Cumhuriyeti yaşatma sorumluluğunu ve bilincini taşımak zorundadır”
  • 25 October 2022, Tuesday 17:00

Milas Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Ali Kurt, İlçe Başkanı Av. Gürsel İnce, kurucu İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çayırlı, Belediye Meclis Üyesi Tacettin Yıldız, İlçe Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nebil Uçarsu, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve bazı partililerin katıldığı program, çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşma, kurucu ilçe başkanı ve Milas Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çayırlı tarafından yapıldı. Çayırlı, kuruluş çalışmalarının ne denli zorluklar içerisinde gerçekleştiğini belirten konuşmasında, kısa zamanda halkın umudu haline dönüştüğüne yaparak “Onca şeye karşı yılmadık, ayaktayız. Kısaca partimizi kolay kurmadık. Bunu; ülke genelinde, Muğla ve Milas genelinde yaşayan herkes, hepimiz tanık olduk. Umut tohumlarını o zaman attık. Çok şükür ki bugün baktığımızda, Türkiye’ye umut verdik. Adalet ve Kalkınma Partisi kaybetmez deniliyordu; İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Hatay, Adana gibi birçok büyükşehir belediyesi, İYİ Parti’nin katkılarıyla kazanıldı. Bu sonuçlarla da hem ülkemize, hem de vatandaşımıza umut verdik” dedi.

BAŞARACAĞIZ DEMİŞTİK

“Hedefimiz Türkiye’ye umut olmak ve bu hedefe ulaşmak için mücadeleye devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sürdüren Çayırlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyet sistemi, diğer bir deyişle güçlendirilmiş parlamenter sistem için tek başına iktidar daha çok çalışmaya devam edeceğiz. 5 yıl önce söylemiştim. Başaracağız demiştik. Çok şükür umut olmakla başardık. Bundan sonraki hedefimiz tek başına iktidar, hedefimiz parlamenter sistem. Bunu da başaracağız” dedi.  

“UMUDUN ADINI DA MERAL AKŞENER OLARAK GÖRÜYOR”

Kurucu İlçe Başkanı Çayırlı’nın ardından kürsüye gelen İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Av. Gürsel İnce ise “Bundan tam 100 yıl önce ülkemizin verdiği kurtuluş mücadelesi gibi bugün de bu ülkenin elimizden, avucumuzdan kayıp gitmemesi adına Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Türk Milleti’nin teveccühü ile siyaset sahnesinde öncü oldu ve kurduğu partimiz halkımızın umudu haline geldi. Sayın Genel Başkanımız o cesareti göstermeseydi, bizleri bu konuda motive etmeseydi bugün, bu noktada olamayabilirdik. Bugün vatandaşlarımız umudun adresi olarak İYİ Parti’yi, umudun adını da Meral Akşener olarak görüyor. Bu bizler için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan 2023 seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla beraber büyük bir mücadele verdiği ve kan dökülerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni, bugün uçurumun kenarından almak zorundayız. Bu noktada hepimize büyük bir sorumluluk ve görev düşüyor. Bütün İYİ Partililer omuzlarında cumhuriyeti yaşatma sorumluluğunu ve bilincini taşımak zorundadır. Bu bilinçle bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğimizden en ufak bir şüphem dahi yok” dedi.

5’nci kuruluş yıldönümü için hazırlanan program, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık