MİTSO, TARİŞ'ten eşitlik istedi:

​​​​​​​ZEYTİNYAĞI ALIM FİYATLARINDA KUZEY EGE - GÜNEY EGE AYRIMI YAPILMASIN!

MİTSO, TARİŞ'ten eşitlik istedi:
  • 26 October 2022, Wednesday 9:33

            MİTSO, TARİŞ Zeytinyağı Birliği Başkanlığına yaptığı yazılı başvuru ile yemeklik zeytinyağı alınlarında Kuzey Ege / Güney Ege ayrımı yapılmaksızın eşit fiyat uygulanmasını istedi. Yıllardır yemeklik zeytinyağı alımlarında Kuzey Ege zeytinyağlarına Güney Ege zeytinyağlarına oranla daha yüksek alım fiyatı belirlendiği belirtilen başvuruda "TARİŞ'in zeytinyağı alım fiyatlarında Kuzey Ege / Güney Ege ayrımı yapılmaksızın eşit fiyat uygulanmasını istiyoruz" denildi.

            Türkiye'nin en büyük üretici kooperatifi birliklerinden birisi olan TARİŞ Zeytinyağı Birliğinin her yıl Kuzey Ege ve Güney Ege bölgelerinden birliğe satın alınan yemeklik zeytinyağlarında farklı fiyat uygulamasına Milas Ticaret ve Sanayi Odası itiraz etti. Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağının da içinde olduğu Güney Ege'nin yemeklik zeytinyağlarına TARİŞ'in, Kuzey Ege'nin zeytinyağlarına oranla kilogram başına 2 TL eksik fiyat verdiğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "TARİŞ'in her yıl uyguladığı yemeklik zeytinyağı alım fiyatlarında Güney / Kuzey ayrımı yapılmadan eşit alım fiyatı belirlenmesini istiyoruz" dedi.

            Milas zeytinyağının AB'den coğrafi işaret almayı başarmış Türkiye'nin ilk ve tek zeytinyağı olduğunu ve Milas zeytinyağının da içinde olduğu Güney Ege'nin yemeklik zeytinyağlarına Kuzey Ege yağlarına oranla 2 TL eksik fiyat verilmesini haksızlık olarak değerlendirdiklerini belirten Reşit Özer "TARİŞ her yıl olduğu gibi bu yıl da "2021 / 2022 İş Yılı 03 11. 2022 Tarihi İtibariyle Barem Fiyatları" nı açıklamıştır. Yine her yıl olduğu gibi 0.3 asit - 2 asit arasında 5 kademe halinde açıklanan alım fiyatlarında Güney Ege Yemeklik zeytinyağlarına, Kuzey Ege Zeytinyağlarına oranla 2 TL eksik fiyat verilmiştir. Örneğin; 03 asit Güney Ege yemeklik zeytinyağına uygulanacak alım fiyatı kg. başına 33.00 TL iken Kuzey Ege Zeytinyağına uygulanacak alım fiyatı ise 35 TL olarak açıklanmıştır. Güney Ege'nin 2 asitlik yemeklik yağının alım fiyatı 25.50 TL iken aynı asit değerindeki Kuzey Ege'nin yemeklik yağına uygulanacak alım fiyatı ise 27.50 TL'dir. Bu açıkçası bir haksızlıktır. Yıllardır uygulanmakta olan bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. TARİŞ'in yemeklik zeytinyağı alım fiyatlarında aynı "Diğer Naturel Sızma" veya "Ham Yağ" gruplarında olduğu gibi eşit fiyat uygulaması yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

            TARİŞ Zeytinyağı Birliği'nin 2021 / 2022 İş Yılı 03.11.2021 Tarihi İtibariyle Barem Yemeklik Zeytinyağı Alım Fiyatları TL/KG olarak şöyle açıklanmıştı:

Asit                  Kuzey Ege (TL)           Güney Ege (TL

0.3                   35.00                           33.00

0.5                   32.00                           30.00

0.8                   31.00                           29.00

1                      28.50                           26.50

1.5                   28.00                           26.00

2                      27.50                           25.50

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık