Dağcılardan Akbelen’e destek yürüyüşü

​​​​​​​Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Bodrumlu dağcılarla birlikte Akbelen Ormanları için nöbet tutan köylülere destek amacı ile yürüyüş gerçekleştirdi.

Dağcılardan Akbelen’e destek yürüyüşü
  • 16 January 2023, Monday 13:35

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi aktaran Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Baki Çetinkaya

“Hafta sonu Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri ile Bodrumlu yaklaşık 100 dağcı dostlarımızla birlikte Akbelen Ormanları için nöbet tutan köylülerimize destek olmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdik. Yaptığımız etkinlikte termik santral için çıkarılan kömürün çevrede yarattığı tahribata canlı tanıklık ettik. Yakından görmeyince durumun vahametini anlamak mümkün değil. Ancak yakından görmek gerekiyor. Daha önce yürüdüğümüz bahçelerin yerini kömür ocağı aldığını, iş makineleri aralıksız kömür çıkarmak uğruna çevreyi yok etmeye devam ettiğini gördük. Ormanların yok edilmesi su kaynaklarımızın tükenmesine ve karşı karşıya olduğumuz kuraklığa neden olacaktır. Önlem alınmazsa tahribatın alanı genişleyecek ve yıkıcı etkisi yüzyıllar boyu telafi edilemeyecek.

Milas Dağcılık olarak; yaşam ve zeytin dostu olan herkesi İkizköylülerin yaşam mücadelesine destek vermesini bekliyoruz” dedi.

İkizköy mevkiinde yer alan Akbelen Ormanı’nda kömür sahasını genişletmek isteyen YK Enerji’ye karşı köylülerin ve çevre gönüllüleri tarafından nöbet tutulmaya devam edildiğine dikkat çeken Çetinkaya, “Nöbet tutan köylüler ve gönüllüler, ormanların korunması görevini veren Anayasal düzenlemelere, zeytinleri koruyan 'Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanuna' dayanarak Akbelen Ormanına kesim için girilmesine izin vermeyeceklerini, meşru hak ve ödevlerini sonuna kadar devam ettirme azminde olduklarını, Onbinlerce dönüm alan kömür uğruna yok edildiğini, yok edileni geri getirmelerinin mümkün olmadığını ancak ellerinde ki kalan ormanları yok etmelerine göz yummayacaklarını ifade ettiler” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık