“Mevcut sorunun çözülebileceği kanaatindeyiz”

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, Kıyıkışlacık Mahallesi’nde partilileriyle bir araya gelerek, yıkım kararı verilen balıkçı dükkanlarının bulunduğu bölgede inceleme yaptı. Mahalle Muhtarı ve vatandaşlarla konuyu değerlendiren İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, “İYİ Parti olarak bizler, kurumlar arası işbirliği ve ortak akıl ile mevcut sorunun çözülebileceği kanaatindeyiz” dedi.

“Mevcut sorunun çözülebileceği kanaatindeyiz”
  • 16 January 2023, Monday 13:46

Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi’nde halkın yegâne sosyalleştiği alandaki 12 dükkân için çıkan yıkım kararı uygulamaya konulacak. Yıllardır geçimini bu dükkanlarından sağlayan 12 esnaf ise kendilerinin kapı dışarı edilerek mağdur edilmesinden dolayı tepkili.

Anıtla Kurulu ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir proje üreterek bu karardan vaz geçmesini bekleyen esnafı İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.

Kıyıkışlacık Mahalle Muhtarı Halis Şahin’den ve de bölge esnafından bilgi edinen İYİ Parti İlçe Başkanı İnce “Kıyıkışlacık mahallemiz, ilçemizin tarih ve turizm açısından en önemli bölgelerinden. Mahalle merkezinde yer alan ve geçmişten günümüze balıkçılık kültürünün yaşamasını ve devam etmesini sağlayan balık pazarının bulunduğu alandaki dükkanların Anıtlar Kurulunca tarihi dokuya uygun olmadığı gerekçesi ile yıkımına karar verilmesi ve kararın uygulanmaya konulması sosyal ve ekonomik yaşamda yaratacağı olumsuz etkilerle, başta esnafımız olmak üzere mahalle halkının ve ilçemiz turizminin ağır zararlar görmesine neden olacaktır. İYİ Parti olarak bizler, kurumlar arası işbirliği ve ortak akıl ile mevcut sorunun çözülebileceği kanaatindeyiz. Bahsi geçen dükkanlar yıkılmadan, tarihi dokuya uygun mimari projeler geliştirilerek sorunun çözülüp çözülemeyeceği hususunda ilgili kurumların bir araya gelerek çalışma yapması kamu yararına atılacak olumlu bir adım olacaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık