Dağların gönüllü elçileriyiz

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Ekibi (MİDOSK) 5 Eylül Cumartesi günü Labrys Cafe’de basın mensuplarıyla buluşarak kuruluşlarından bu yana Milas’ta gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilgili bilgileri paylaştı.

Dağların gönüllü elçileriyiz
  • 05 September 2020, Saturday 13:33

MİDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Baki Çetinkaya kahvaltı sonrasında yaptığı açıklamada “Bizler Dağların gönüllü elçileriyiz” diye söze başladı.

Çetinkaya: “Milas’ta 2013 yılından beri MİDOSK olarak sportif etkinliklerin içerisinde yer alıyoruz. Milas’ın gönüllü turizm elçileriyiz. Milas Dağcılık ve Spor Kulübü olarak hedefimiz Milas’ın doğal güzelliklerini tanıtmak, doğa ve dağların bizler için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak ve en önemlisi Milas’ın doğal çevresiyle ne kadar zengin ve güzel bir şehir olduğunu herkese anlatmayı kendimize hedef olarak aldık ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.

Milas’ta 73 üyemiz bulunmaktadır, ancak bu üyelerden resmi olarak sportif etkinliklerimizde yer alan yani lisanslı sporcularımızın sayısı 30’dur.

Her geçen gün aramıza yeni katılan, içinde doğa tutkusu olan, dağların eşsiz güzelliklerine sevdalı yeni üyelerimiz bulunmaktadır.

Bugüne kadar MİDOSK olarak yaptığımız çalışmalar yapacağımız çalışmalara yön vermektedir.

Son olarak 30 Ağustos Zafer Bayramımızı Kızlar Sivrisi’nin tepesinde, yani zirvede kutladık. Pandemi sürecinde olduğumuz için etkinliklerimizi dilediğimiz gibi yapamıyoruz. Ancak mümkün olduğu kadar doğaya ve dağlara dikkat çekmek adına, etkinliklerimize yeni sezonda da devam edeceğiz.

Yönetim Kurulu üyelerimiz arasında 3 kişi aynı zamanda Arama Kurtarma Ekibi AKUT’ta da görev yapmaktadır. Bizler de MİDOSK olarak kendi bünyemizde bir Arama Kurtarma Ekibi kurduk ve AKUT ile işbirliği yapmaktayız.

Sorumluluğumuz gereği Milas’ın dağlarını ve çevresini en iyi bizler biliyoruz. Bu anlamda spor kulübümüzden yardım istenildiğinde seve seve göreve koşacağımızdan herkes emin olsun.

4 yıl üst üste Latmos Şenliği gerçekleştirerek Bafa ve Çevresinin tanıtımını yapmaya çalıştık. İçinde bulunduğumuz yıl pandemi nedeniyle bu şenliği yapamadık. 2021 yılında daha görkemli bir Latmos Şenliği yaparak ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağız.

Son olarak MİDOSK olarak bazı sıkıntılarımızdan söz etmek istiyorum. Bizler gönüllü olarak bu çalışmaları sürdürmekteyiz. Etkinliklerimizdeki masraflarımızı üyelerimiz ve bizler sağlamaktayız.

MİDOSK olarak yapacağımız sportif tanıtım etkinliklerimizde bizlere yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz. Milâs’ta spor kulübümüzün bir binası bulunmamaktadır. Bu konuda çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde hızlandırarak, spor kulübümüzz için bir bina arayışımızı sonlandıracağız.

İlçemiz Milas’ta sportif etkinliklerimizde sesimizi duyuran ve bugün de davetimizi kabul ederek bizlerle buluşan siz değerli basın mensuplarımıza şahsım ve MİDOSK Yönetimi adına çok teşekkür ediyorum.

Sizler bizim sesimiz oldunuz, etkinliklerimizin kamuoyuna duyurulmasına yardımcı oldunuz, bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum ve gelecek etkinliklerde yine birlikte olma isteğimizle ‘Doğa ve Dağlarımızın önemini bilelim’ diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

MİDOSK Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Baki Çetinkaya, Hasan Çakıroğlu, İsmail Işık, Oğuz Şen, Mehmet Yavaş, Ahmet Çakır’ın katıldığı basınla sabah kahvaltı buluşması, çektirilen anı fotoğrafıyla noktalandı.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık