“Değerlerimizi koruyacağız, kollayacağız ve kullanacağız”

ÖNDER Haber -

“Değerlerimizi koruyacağız, kollayacağız ve kullanacağız”

Muğla Valisi Amir Çiçek’in, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiği bildiridi.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Vali Çiçek’i, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Fikret Gürbüzer ve Koruma Kurulu Başkanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl karşıladılar.

Müdürlüğün hizmet binasını gezen Vali Çiçek, daha sonra kurul toplantısına katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada kurul üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Vali Çiçek, “Sizler fedakarca çalışıyorsunuz. Bizler yansımasını görüyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyarak kullanmalıyız. Amacımız, gelecek nesillerin, vatandaşlarımızın kültürel varlıkları görmesi ve geçmişini bilmesi. Değerlerimizi koruyacağız, kollayacağız ve kullanacağız. Kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz bu mantıkla çalışıyor. Muğla’da restorasyonların aslına uygun şekilde yapılarak kullanılması için çalışıyoruz” dedi.

Gündem çerçevesinde konuları değerlendirerek karar aldıklarını belirten Kurul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl ise, “Yeterli bilgi ve birikime sahip hocalarımızla çalışıyoruz. Muğla bölgesi tabiat ve kültürel varlıklar açısından Türkiye’de bir numara. Bölgede görev yapmanın elbette ki zorlukları da çok fazla. Ama iyi bir ekip olunca zorlukların üstesinden daha çabuk gelebiliyoruz. Gündemimiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Konuları çok fazla bekletmemeye çalışıyoruz. Çünkü bir nevi kamu görevi yapıyoruz” dedi.

Bakış açılarının tamamen evrensel olması gerektiğine dikkat çeken Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültürel değerlerin korunması, yaşatılması, onlara fonksiyon verilmesi öncelikli görevlerimiz arasında. Muğla Kurulu olarak uyumlu bir çalışma disiplinimiz var. Hepimiz yaptığı işi, vatanını, kültürünü seven insanlarız.”

Vali Çiçek, kurul üyeleri ile bir süre sohbet ettikten sonra Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nden ayrıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık