Deniz av sezonu başlıyor

Gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2021'de kapanan genel av sezonu, 1 Eylül 2021'de açılıyor. Bu kapsamda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gündoğan Balıkçı Barınağı’nda tören düzenlenecek.

Deniz av sezonu başlıyor
  • 31 August 2022, Wednesday 14:37

15 Nisan 2022’de başlayan yasaklar 31 Ağustos Çarşamba (bugün) saat 19.00’da düzenlenecek 2022-2023 su ürünleri av sezonu açılış töreninin ardından 1 Eylül’de sona erecek.

Yeni av sezonu Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül'de, Akdeniz'de ise 15 Eylül'de başlayacak. Marmara Denizi'nin güneyi ve Kuzey Ege'de avlanma yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de balıkçılar  ağlarını suya bırakacak.

31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece itibarıyla bitecek olan av yasağından sonra balık fiyatlarında da ucuzlama bekleniyor.

BALIK AVLAMA YASAĞI NEDEN GETİRİLİYOR?

Balık stoklarının kendini yenileyebilmesi ve üreme faaliyetlerini gerçekleştirmesi bakımından 15 Nisan ile 31 Ağustos tarihlerinde endüstriyel balıkçılar için avcılık yasağı getiriliyor. Dönemsel olarak bu faaliyetlerin durdurulmasıyla deniz ekosisteminin dengesi korunuyor.

Balıkçılık faaliyetlerinin aşırı yapılması, zamanla ticari balık türlerinin azalmasına yol açar. Ve ekosistemde bir türün azalması diğer türlerin aşırı çoğalmasına neden olabilir. Bu yüzden bu yasaklar önemli. Yasak süresi ise balıkların gelişimi açısından yeterli. Ancak 1 Eylül’de başlayacak avlamada, küçük balıkların korunabilmesi için su ürünlerinin minimum avlanma boylarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık