DENİZLERDEKİ ‘HAYALET AĞLAR’ TOPLANIYOR

Çeşitli nedenlerle denizde kalmış ‘hayalet ağlar’, Muğla İl Tarım ve orman Müdürlüğü ekiplerince toplanıyor.

DENİZLERDEKİ ‘HAYALET AĞLAR’ TOPLANIYOR

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“İlk Çalışması 2014 yılında yapılan, Bakanlığımız tarafından başlatılan “Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi” günümüze kadar birçok farklı ilde, denizler ve iç sularda çeşitli şekillerde uygulamaya koyulmuştur. Muğla İlinin berrak mavi sularında da çeşitli nedenlerle denizde kalan bu av araçlarının bir kısmı canlılar için yüksek öneme sahip habitatların üzerini kaplayarak, deniz zemininin adeta çölleşmesine sebep olmaktadır.

“Denizlerimizi terk edilmiş av araçlarından temizleyeceğiz”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak temizleme çalışmalarına paralel olarak yürütülen çeşitli etkinliklerle toplumdaki farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak açıklamasında; Bodrum, Marmaris ve Datça Kıyılarında 2014, 2017 ve 2018 yıllarında yürütülmüş olan bu projenin, 2022 yılının hemen başında yeniden başlatıldığını belirtti. Marmaris İlçemizde Mart, Nisan, Mayıs ve Temmuz aylarında dört etap halinde ve toplam 12 gün süren çalışmalar tamamlandığını ve toplam 83 m3 hayalet ağ denizden çıkarıldığını ifade etti.

“Hayalet Ağ zararları veri tabanında toplanıyor”

Ayrıca Saylak; “Projenin önemli bir çıktısı olarak yapılan temizleme çalışmaları sonucunda bu malzemelerin verdiği birincil zarar önlendi. Kayıtlar titizlikle tutuluyor ve kayıp av araçları ile ilgili hatırı sayılır bir veri tabanı da oluşturuldu. Bu veriler ışığında proje çalışmalarımıza Bodrum ilçemizde de devam edeceğiz.  Bu kapsamda Bodrum İlçemizin Torba, Türkbükü, Gündoğan ve Yalıkavak bölgelerinde tespit çalışmaları yürütülmekte olup 2022 yılı Ekim ve Kasım aylarında su altı temizliğinin gerçekleştirilmesi planlamaktayız.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık