DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş: “BİZ KÜLLERİMİZDEN YENİDEN DOĞARIZ”

Marmaris, Milas, Bodrum, Datça, Kavaklıdere ve Menteşe’de meydana gelen orman yangınlarında Muğlalıların gösterdiği dayanışmaya alkış tutulması gerektiğini belirten Deva Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş; “Günlerce hava desteği diye feryat edenleri duymayan iktidar ne yazık ki yanan milli servetimizi, boşaltılan mahalleleri, yok olan doğayı ve canlıların ölümünü seyretti. Onlar seyrederken bu vurdumduymazlığa isyan eden Muğlalı, 7’den 70’e canla-başla yangını söndürmek için mücadele ederek dosta-düşmana birlik ve beraberliğin ne olduğunu gösterdi” dedi.

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş: “BİZ KÜLLERİMİZDEN YENİDEN DOĞARIZ”
  • 11 August 2021, Wednesday 9:41

Deva Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, Muğla’nın neredeyse tüm ilçelerinde meydana gelen, binlerce hektar ormanın yanıp kül olduğu, 10’larca mahallenin boşaltıldığını ve bölgede yaşayan vatandaşların tahliye edilerek canlarını zor kurtardığını, evlerin, zeytinliklerin, ekili tarlaların yanarak bütün emeklerin boşa gittiğine dikkat çekerek; “Yaşadığımız bu felaket iktidarın öngörüsüzlüğünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir.
Elbette bu tür felaketler, doğal afetler daha önce de yaşandı. Devlet tüm imkanlarını seferber ederken milletimiz de yaraların sarılması için devletine her türlü desteği verdi. Ancak bu kez birçok garipliğe tanık olduk. Günlerce hepimiz hava desteği şart dedik. Acil uçak ve helikopterle müdahale dedik ancak iktidar bu çağrılara kulak tıkadı. Adeta yaşananları seyretti. Yangının 6 veya 7’nci gününde nihayet Muğla semalarında uçak ve helikopter ve uçak görmeye başladık. Yangın söndürme uçağımızın olmadığını itiraf eden Sayın Cumhurbaşkanı, sorumluluk almak yerine sorumluluğun belediyelerde olduğunu söyledi.
Marmaris’e geldiğinde hepimiz umutlanmıştık ancak Sayın Cumhurbaşkanımız yüreklere su serpeceğine, vatandaşın kafasına çay fırlattı. 
Aynı gün üç ayrı uçakla 3 ayrı bakan bölgeye geldi. Yangın bölgelerinde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldılar. Sonrasında ‘geçmiş olsun’ deyip geriye döndüler. Yani onlardan da somut bir adım göremedik. 
Yaşananlara bu ülkeyi yönetenler seyirci kalırken, kaderine terk edilen Muğlalı, tüm imkanlarını seferber etti. Yangına koşan hemşehrilerimiz, yangını söndürmek için canla-başla mücadele eden söndürme ekiplerine hem destek verdi, hem de tüm ihtiyaçların karşılanması için maddi-manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Çünkü gün, dayanışma, birlik ve beraberlik günüydü. 
Deva Partisi Muğla İl Başkanımız Sayın Tolga Keskin başta olmak üzere tüm teşkilatlarımız bu süreçte gece-gündüz demeden sahada elinden gelen tüm çabayı gösterdi. Kimimiz söndürme ekiplerinin yardımına koştuk, kimimiz tahliye edilen vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Telef olmasın diye kurtarılan hayvanlarımız aç-susuz kalmasın diye kimi zamanda onlara yiyecek yetiştirdik.
Yanan bölgeleri yeniden ağaçlandırır, mağdur olan hemşehrilerimize her konuda destek olup bu felaketin de üstesinden geliriz. Yanan, yıkılan her şey yerine gelir. Fakat günlerdir yaşadığımız, tanık olduğumuz hiçbir şeyi de unutmayacağız. 
Bu kentin insani hiçbir zaman umudunu yitirmedi. Yine yetirmeyecek. Çünkü bu kent, iyi günde de, kötü günde de kenetlenmesini en iyi bilen insanların yaşadığı bir kenttir. Çünkü biz küllerinden yeniden doğmayı bilen bir neslin çocuklarıyız. İnşallah bir an önce bu felaketin tüm izleri silinir. Bir kez daha tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık