Develer Arena'da güreşti

Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği’nin organizasyonu, Milas Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, ilgiyle izlendi.

Develer Arena'da güreşti

Yörük kültürünün vazgeçilmez etkinliklerinden biri olan ve geleneksel hale gelen Milas Deve Güreşi Festivali 9 Şubat Pazar günü Milas Arena’da gerçekleştirildi.
Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği tarafından organize edilen deve güreşlerine ünlü develer katıldı. Başta Ege olmak üzere, Marmara, Akdeniz ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen develerin güreştiği etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Deve güreşleri öncesi konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Eğer bir Yürük Obası’nda duman türüyorsa bilin ki geleceğimizden endişelenmemizi gerektirecek bir durum yoktur. Yörük kültürü biziz. Bizim mayamızdır, hamurumuzdur, bizi bir arada tutan harçtır. Yörük ülkesini seven, Cumhuriyetine bağlı, Atatürk’ünü seven, vefalı insan demektir. Bu açıdan geçmişteki atalarımıza ve gelecek nesillerimize söz veriyoruz ki Cumhuriyetin ışığından ve Atatürk’ün izinden asla vazgeçmeyeceğiz. Hepinize iyi seyirler diliyorum, deveci arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın konuşmasının ardından develer kıyasıya mücadele ederken, dereceye giren deve sahiplerine ödülleri verildi.
Elbette, havanın da açık olması nedeniyle, deve güreşlerini izlemeye gelenler, tam bir piknik ve festival havasında hem güreşleri izlediler, hem de yiyip içtiler.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık