Devlet desteğinden ‘elektrik ödemesi’ kesintisi..

Milas’ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan birçok çiftçi, devlet desteğinden yapılan elektrik ödemesi kesintisiyle büyük bir şok yaşadı. Çiftçiler, fatura son ödeme tarihine günler varken, elektrik borcu yokken, fatura ödemesini geç de olsa yatırmasına rağmen devlet desteğinden yapılan ödeme kesintisine tepki gösterdi.

Devlet desteğinden ‘elektrik ödemesi’ kesintisi..

Habermilas.com’da yer alan habere göre, sağlık çalışanlarıyla birlikte pandemi döneminin en önemli aktörlerinden ve kahramanlarından olan çiftçiler, devlet desteğinden yapılan elektrik borcu kesintisiyle büyük bir şok yaşadı. Milas’ta tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerin, ocak-şubat- mart ayı süt desteklemesi ödemeleri 24 Temmuz tarihinde Ziraat Bankası hesaplarına yattı.

“AYNI FATURAYI 2 KEZ ÖDEMİŞ OLDUK”

Ancak Milas’taki birçok çiftçi, bankaya geldiklerinde hesaplarına yatan devlet desteğinin kesintiye uğradığını yada hiç gözükmediğini fark etti. Durumu banka yetkililerine ve yetkili kurumlara bildirerek bilgi alan çiftçiler, devlet desteğinden olan kesintinin elektrik borcu tahsili için yapıldığını öğrendi.

Milas’a bağlı Epçe Mahallesi’nden bir çiftçi, habermilas.com’a ulaşarak, “Elektrik hizmeti konusunda zaten birçok sıkıntı yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda sayaçtaki sıkıntı yüzünden çok ciddi bir fatura ödemek zorunda kaldım. Bu son yaşadığımız gerçekten bizi sarstı” dedi ve yetkililere sitem etti.

Elektrik faturasını geç ödediğini ancak ödediği faturanın ikinci kez devlet desteğinden kesildiğini söyleyen çiftçi, “Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. Süt desteklememizden elektrik borcunun kesildiğini öğrendik. 5 bin lira süt desteklememin 3 bin 800 lirasını elektrik borcu olarak kesilmiş. Ben bu faturayı zaten gecikmeli olarak ödemiştim. Bu şekilde ikinci kez aynı faturayı ödemiş oldum. Devletimizin desteğine özel bir kurumun dokunmaması gerekir. Pandemi döneminde zor günler geçiriyoruz. Ödeme planlarımız var. Bu tür bir kesinti tüm ödeme planlarımızı alt üst etti.” diye konuştu.

“ELEKTRİK BORCUM OLMADIĞI HALDE DEVLET DESTEĞİMİ KESTİLER!”

İçme Mahallesi’nde çiftçilik yapan bir başka üretici ise hiçbir elektrik borcu olmamasına rağmen devlet desteğinin kesildiğine dikkat çekerek, konuyla ilgili habermilas.com’a açıklamalarda bulundu.

Elektrik ücretlerinin pahalılığından ve artışından şikayet eden çiftçi, devlet desteğinden yapılan elektrik ödemesi kesintisinin birçok çiftçiyi mağdur ettiğini belirterek, “Hiçbir elektrik borcum yok. Ödediğim faturalar elimde… Ancak bin kusur lira olan devlet desteğimin Aydem tarafından kesildiğini, Aydem hesabına aktarıldığını öğrendim. Bu nasıl olabilir! Durumu öğrendikten sonra Aydem’e itiraz ettim. Şuan başvurum inceleniyor. Birçok çiftçi belki bu durumdan habersiz. Çiftçiyi üreticiyi mağdur eden, yaralayan özellikle virüsle mücadele ettiğimiz şu zor günlerde bizlerin moralini, motivasyonunu bozan bu durum karşısında yetkilileri göreve davet ediyorum.” dedi.

Bir başka çiftçi ise, bu desteklemelerle ilgili tebliği okumuş ve bu tebliğin 24. Maddesinde  “(1) Desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için ayrılan ödenekten karşılanır. Bütçe imkanları çerçevesinde, Bakanlık tarafından banka aracılığı ile ödenir. (2) Bu tebliğ kapsamında yapılan destekleme ödemeleri, kamu aynağı niteliğinde olduğundan hak ediş sahibinin hesabına aktarılmadan once haciz, icra ve temlik işlemlerine konu edilemez.” Dendiğini belirtiyor. 2019 yılında yayınlanan bu tebliğe göre, çiftçilerden kesinti yapılmaması gerekiyor.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık