Devlet hastanesi yeni binasında hizmete girdi

Cumartesi ve Pazar günleri taşınma işlemini gerçekleştiren Milas Devlet Hastanesi, yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Devlet hastanesi yeni binasında hizmete girdi

Eski hastanede Acil ünitesiyle 1 ameliyathane, dün akşama kadar, taşınma durumunu bilmeyebilecek kişiler için açık tutulurken, Pazartesi sabahı itibariyle yeni devlet hastanesinde hasta kabulü başladı.

İlk günler, MHRS sistemiyle randevu alarak hasta Kabul edilen polikliniklerde yarı yarıya bir kontenjan uyguladıklarını belirten Başhekim Tarık Çubukçuoğlu, laboratuvar-poliklinik eşleşmesi vb. gibi durumlarda bir sıkıntı yaşamamak için ilk bir iki gün, günlük 40 olan MHRS randevulu hasta kabulünde kısıntı yaptıklarını, ancak bir-iki gün içinde tam sayıyla hasta kabulüne başlayacaklarını belirterek, “ilk gün olarak acil birimimizden 78 ve polikliniklerden de 300 hastaya bakılmış durumda. Toplam 378 hastaya bakmışız. Bu bir-iki gün içinde rutine girer” dedi.

Bir sorumuz üzerine ise, eski hastanenin ek binalarla birlikte toplam 9 bin m2 kapalı alanı varken, yeni devlet hastanesinin 39 bin m2 kapalı Alana sahip olduğunu, otopark sayısının da eski hastaneyle kıyaslanmayacak kadar fazla olduğunu belirtti.

Gerçekten de bu açıdan sıkıntı yaşanılmayacağa benziyor. Poliklnikleri gezdiğimizde, eski devlet hastanesinin koridorlarıyla karşılaştırılamayacak kadar genişlikte olduğu, bu anlamda hastaların da daha hijyen koşullarda tedavi süreçlerini geçirecekleri anlaşılıyor. Hatta “fiziki mekanlar bu kadar genişlemişken, acaba doktor ve uzman sayısında bir artış olacak mı? Sorusunu getiriyor akıllara. Biz de bunu Başhekim Tarım Bey’e sorduk. Şu an için böyle bir planlama olmadığını, ancak pandemic koşullarının hafiflemesiyle birlikte kuşkusuz bunun da gündeme gelebileceğini söylemekle yetindi.

Ama gerçekten, yeni bina, ‘eskiden nasıl tedavi oluyormuşuz’ dedirtecek kadar ferah mekanlara sahip. Umarız, hizmet veren doktor ve sağlık çalışanı sayısında da artış olur da, halkımız daha kısa zamanda ve daha yoğun bir sağlık hizmeti alır hale gelir.

Yeni hastane binası, Milas halkını hayırlı olsun.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık