Eylül ayı meclisi toplandı

Milas ve Bodrum kardeş kent oldu. Düğün işiyle uğraşanların talepleri Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi İnşaat Malzemesi Satıcıları, Hurdacılar ve Kamyon Parkı için yer belirleme komisyonları oluşturuldu

Eylül ayı meclisi toplandı
Milas Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, dün saat 14:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda, 13 asıl 2 ek gündem maddesiyle yapıldı. Pandemi koşulları nedeniyle düzenlenen salonda gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesi, bundan önceki Bodrum Belediye Meclisi toplantısında alınan, Milas-Bodrum’un kardeş kent ilan edilmesi kararıyla ilgiliydi. Bodrum Belediye Meclisi’nin aldığı kardeş kent kararı bu kez Milas Belediye Meclisi gündemine geldi ve iki komşu ilçenin birçok konuda ulusal ve ulusulararası düzeyde iş ve organizasyonu birlikte yapmalarının çok daha büyük fayda getireceği düşüncesiyle, Milas Belediye Meclisi’nce de oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra imarla ilgili konular gündeme alındı ve kimi Kabul edilirken, kimileri de İmar Komisyonu’nda görüşülmesi için komisyona havale edildi.

Bellediye Meclisi’nin önemli gündem maddelerinden biri de İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Yapan işletmelerin, sadece ticaret alanlarında hizmet verebilmelerine yönelik yasada yeni bir uzatmaya gidilmediğinden, ve artık üstü mesken olan bina altlarında bu işi yapamayacaklarından, bunlara toplu bir yer tespit edilmesi konusu, yer belirlenmesi için İmar Komisyonu’na gönderildi.

Bir diğer konu da İnşaat Malzemesi Satıcıları ve Hurdacılara şehir dışında bir yer gösterilmesi için İmar Komisyonuna görev verilirken, sadece Milas Belediyesi’ni değil, Büyükşehir, Emniyet, Jandarma, Milli Emlak gibi başka kurumlarla birlikte karar verilmesi gerektiğinden, Milas’ta bir TIR ve kamyon otoparkı yeri tespit edilmesi için ikinci bir geniş komisyonun kurulmasıyla ilgili yazışmalara başlanması kararlaştırıldı.

Meclis üyelerinden Mustafa Özgülergil söz alarak, geçtiğimiz hafta sonu düğün işleriyle uğraşan esnaf olarak Atapark’ta yaptıkları, “İptal Etme Tedbir Al” sloganlı etkinlikle ilgili olarak, kendilerinin orada siyasi bir tavır olarak değil, düğün sektörünün çeşitli meslek sahipleri olarak mağduriyetlerini dile getirmek için toplandıklarını belirtmelerine karşın, bazı kişilerin bunu siyasi bir hareket olarak göstermek istemesinden duydukları sıkıntıyı dile getirerek, “önümüzde kış ayları var ve bu sektörde fotoğrafçısından, giyim eşyaları satana, düğün salonu ve kır bahçesi işletmeciliğinden müzisyenlerine vb. pek çok kişinin çalıştığını ve bu yasaklar nedeniyle işsiz kaldıklarını belirterek, tek dertlerinin, yetkililerin kendi sorunlarına çözüm bulmasını sağlamak olduğunu belirterek, bunu bu sektörden biri ve seçilmiş bir belediye meclis üyesi olarak buradan da dile getirmek istiyorum” dedi.

Meclis AKP Grup Başkanı Hürol Önder de, Sakarkaya köylülerinin köy içi yollarla ilgili sıkıntıları olduğunu belirterek, bu konuyla ilgilenilmesini talep etti. Başkan da, Muhtar bir arasın, dilekçeyle sorununu dile getirsin, bakarız, dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık