Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Direnişteki Kömürcüoğlu/Çınartaş işçilerine destek ziyareti

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Milas Kömürcüoğlu/Çınartaş madencilikte sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan ve 39 gündür direnişte olan işçileri ziyaret etti.

Direnişteki Kömürcüoğlu/Çınartaş işçilerine destek ziyareti

Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Grup’a bağlı Çınartaş Endüstri’de çalışan maden taşıma işçileri, çalışma koşullarının ağırlığı, ücretlerin düşüklüğü, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye oldu. İşten çıkarma yasağının olduğu dönemde 10 işçinin tazminatsız bir şekilde işten çıkarılması üzerine işçiler anayasal hak olan sendikaya üye olma haklarına sahip çıkmak, haksız bir şekilde atıldıkları iddiasıyla işlerine geri dönmek ve insanca yaşayabilecekleri ücret ve çalışma koşullarını sağlamak için iş yerlerinin önünde direnişe başladı.

39 gündür direnen Nakliyat İş Sendikası üyesi Kömürcüoğlu/Çınartaş işçilerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) yöneticileri ve üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında HKP MYK Üyesi Yusuf Gencer bir açıklama yaptı. Gencer açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Kömürcüoğlu/Çınartaş direnişinin 39. günü Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) olarak sendikal hakları, ekmekleri ve onurları için direnen Kömürcüoğlu/Çınartaş işçilerinin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Sendikalı olmak anayasal ve yasal bir haktır ama Çınartaş işvereni işçilerin anayasal ve yasal haklarını hiçe sayarak onları kapı dışarı etmiştir. Çınartaş işçileri 39 gündür direniyorlar ve kazanacaklar. Pandemi sürecinde sözde işçi çıkartmak yasaktı ve bu yasak süresince ne yazık ki bu günde Çınartaş’ta işçiler atılmıştır. Ama şu unutulmasın ki Nakliyat İş Sendikası’nın mücadelesini bilenler iyi bilir ki bu işçiler buraya sendikalı ve örgütlü olarak geri döneceklerdir. Hiçbir hakları alınmadan geri adım atılmayacaktır. Buradan bir kez daha sesleniyoruz biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak işçi sınıfının partisi olarak Nakliyat iş sendikasının nerede bir direnişi varsa nerede bir mücadelesi varsa kendi mücadelemiz olarak görüyoruz ve öyle sahipleniyoruz maddi manevi her türlü desteği vereceğiz. Yaşasın Çınartaş işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesi, Yaşasın Nakliyat İş Sendikası, Yaşasın işçilerin birliği, İşçilerin birliği sermayeyi yenecek. Yarın da Bodrum’da olacağız.  Bodrum’da arabulucu görüşmesi var mutlaka orada olacağız ve bu direnişe sahip çıkacağız. Bir kez daha buradan Çınartaş işverenine sesleniyoruz. İşçilerin anayasal ve yasal haklarına saygı duyun eğer saygı duymazsanız karşınızda Nakliyat İş sendikasını görürsünüz ve ona gönülden destek veren Halkın Kurtuluş Partisini görürsünüz. Halkız, haklıyız, kazanacağız."

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis