Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ilçemizde…

Bodrum’a bir dizi görüşmeler ve AKP Bodrum Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum’daki programının ardından Milas’a geldi. AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’a görüşerek, özellikle kültür turizmi alanında hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ilçemizde…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir günlük program kapsamında Bodrum ve Milas’a geldi. AKP Bodrum Adayının seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılan ve Bodrumlu yurttaşlarla görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bodrum’daki programın ardından ilçemize geldi. AKP Milas ilçe örgütü’nden basına verilen bilgide, Bakan Çavuşoğlu’nun, ölen maden işçisinin Kırcağız’daki ailesine taziye ziyaretinde bulunacağı belirtilmiş, ancak daha sonra geçilen bilgi notunda, Dışişleri Bakanı’nın ziyaretinin basına kapalı olacağı duyurulmuştu.

AKP ilçe örgütünden daha sonra yapılan bilgilendirmede, Bakanın Milas’a gelişinde, il başkanı Kadem Mete, Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, ittifak ortağı MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy ve meclis üye adayları ile birlikte karşılandığı belirtilirken, ölen madencinin ailesine taziyeye gidip gitmediği hakkında bilgi verilmedi.

Verilen bilgiye göre,  Milas Belediye Başkan Adayı Saylak, özellikle ilçenin turizm alanında gelirlerinin artırılması adına hazırladığı projenin sunumunu Bakan Çavuşoğlu’na Baltalı Kapı’dan başlayarak, Karia satrabı Kral Hekatomnos’un mezarının olduğu alana kadar yürüyüş yaparak anlatırken, diğer taraftan Bakan Çavuşoğlu, Karia Satrabı Kral Hekatomnos’un mezarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak; “Milas’ın simgelerinden birisi olan Baltalı Kapı’dan başlayarak yüzyılın buluşlarından birisi olarak gösterilen Kral Hekatomnos’un mezarının olduğu alandan Arasta bölgesi ve oradan da Gümüşkesen Mezar anıtına kadar olan bölgedeki projemizle Milas’ı turizm alanında hak ettiği yere kavuşturmak istiyoruz. Söylediğim alanda kalan tarihi Milas evlerinin restorasyonunun yapılmasını da sağlanarak ilçemize kazandırmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer bakanlarımızın destekleri ile ilçemizi hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise kendisine anlatılan projelerin özellikle kültür turizmi açısından son derece önemli olduğunu belirterek;  “Destek bizden, çalışma ve Milaslı vatandaşlarımıza hizmet sizden” dedi.

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık